Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Goran Šprem:

U Flensburgu vole hrvatske igrače, pogotovo nakon Lackovića

Flensburg
Foto: sg-flensburg-handewitt.de
11.11.2015.
u 09:30

' Koliko je velik interes za rukomet dokazuje činjenica da su sagradili novu dvoranu. U staru Sparkasse Arenu moglo je stati 3500 gledatelja, a u novu Flens Arenu stane 6500 gledatelja.'

Zlatko Horvat jedini je igrač PPD Zagreba koji je odigrao svih osam međusobnih utakmica s Flensburgom, današnjim suparnikom zagrebaša u 7. kolu skupine rukometne Lige prvaka (19 sati). Zagrebaši su u osam utakmica triput pobijedili, dok su pet puta napuštali parket spuštenih glava. Jasno, sve tri pobjede izborene su na domaćem parketu.

Nevjerojatan je podatak da je Flensburg u povijesti europskih kupova od 1997. godine do danas igrao u devet finala. Osvajao je Kup EHF-a (1997.), City kup (1999.), Kup kupova (2001.) i Ligu prvaka (2014.). Flensburg je jedini klub koji je osvojio sva četiri europska kupa. Malo je hrvatskih igrača igralo u Flensburgu. Prvi je došao Blaženko Lacković u ljeto 2004. godine. U Flensburgu je igrao četiri sezone. Uz njega, igrali su još Goran Šprem, Igor Kos i Goran Bogunović koji je s Flensburgom osvojio Ligu prvaka 2014. godine, premda na završnom turniru u Kölnu nije igrao ni minute. Novi Hrvat u dresu Flensburga je Krešimir Kozina koji će debitirati upravo večeras protiv zagrebaša.

– U Flensburgu vole hrvatske igrače, pogotovo nakon Lackovića koji je nama ostalima širom otvorio vrata. Proveo sam ondje dvije divne sezone. Nije bilo utakmice na kojoj dvorana nije bila ispunjena do vrha, bez obzira na to je li riječ o utakmici njemačke lige ili Lige prvaka, bez obzira na to gostuje li slabija ili jača momčad. Koliko je velik interes za rukomet dokazuje činjenica da su sagradili novu dvoranu. U staru Sparkasse Arenu moglo je stati 3500 gledatelja, a u novu Flens Arenu stane 6500 gledatelja – rekao je Goran Šprem, bivši hrvatski reprezentativac koji je igrao za Flensburg od 2005 do 2007. godine.

Staru dvoranu posebno pamte Metkovci koji su u njoj osvojili Kup EHF-a, 2000. godine. Navijači Flensburga još i danas pamte Dragana Jerkovića i njegov obranjeni zicer u posljednjim sekundama. Bila je to sjajna generacija iz Metkovića u kojoj su bili Metličić, Dominiković, Goluža, Kaleb, Obrvan, Pušnik, Zsigmond...

– U Flensburgu ne postoji nijedan drugi sport osim rukometa. To je nešto slično kao u mađarskom Veszpremu. Cijeli grad diše samo za rukomet. Tamo na sjeveru s rukometom se budi, s rukometnom se ide spavati. Igrači se međusobno druže izvan parketa, idu jedni drugima u goste s obiteljima. Naravno da sam se najčešće družio s Lacom i Kosom. Inače, Ljubomir Vranješ, trener Flensburga, jako voli nekadašnju jugoslavensku školu rukometa tako da u momčadi obavezno ima igrače s našeg područja. Danas su tamo Kozina, te Srbi Radivojević i Đorđić. S obzirom na blizinu Danske, u klubu je uvijek igralo puno danskih igrača. Danas ih je u Flensburgu čak osam – rekao je Šprem.

Kakve su šanse PPD Zagreba?

– Ovisi. Poznato je da Flensburg godinama igra isto. Brzo, brzo, brzo. Primi li Zagreb manje od trideset pogodaka, imat će priliku. U suprotnom, bojim se da neće imati nikakvu šansu – zaključio je Šprem.

I upravo zbog te posljednje činjenice zagrebaši se moraju zabrinuti. Jer, u posljednja tri poraza u Flensburgu, sva tri puta njemačka momčad postigla je više od 32 pogotka.

>> Leon Šušnja ipak otpao, Zagreb u problemima uoči Flensburga

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije