Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kapetan odlazi u Kinu

Milović: Teško mi pada odlazak iz Hajduka

Milović Goran
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
03.02.2016.
u 12:07

Hajduk je u prijelaznom roku prodao još Andriju Balića i Miju Caktaša i zaradio šest milijuna eura.

Svaki dan odlazak jedan, možda je ovo posljednji, a možda i ne. Svi su Hajdukovi igrači u izlogu, samo je pitanje iznosa. U subotu je pripreme u Turskoj napustio Andrija Balić, potpisao je za Udinese, a u utorak je prema Splitu krenuo kapetan Goran Milović. Pouzdani stoper sve je definirao s kineskim Chongqing Lifanom, koji je u prvenstvu bio osmi, i za koji dan, nakon liječničkih pregleda, potpisat će ugovor. Ovakvim raspletom zadovoljni su i Hajduk i Milović.

Plaća 500 tisuća eura

Kapetan je prije neki dan, 29. siječnja, proslavio 27. rođendan, vrijeme mu je za odlazak, u najzrelijim je godinama, a Kinezi će za njega platiti milijun eura odštete. Kada se sve zbroji i oduzme, u bijelu blagajnu slit će se nešto više od 800 tisuća eura.

Milović će, navodno, po sezoni dobivati oko pola milijuna eura što je puno više nego što je mogao dobiti od danskog Mytjllanda ili belgijskog Oodensea s kojima je bio u pregovorima. Zato je i prevagnula odluka da ide u Kinu. Svjestan je Milović da mu odlaskom u Kinu bitno padaju akcije kada je u pitanju odlazak na Europsko prvenstvo, kod izbornika, bez obzira na to kako se zovu, uvijek vrijedi ona "daleko od oka, daleko od srca", teško je vjerovati da će Ante Čačić računati na njega. Međutim, Milović se odlučio na istočni transfer jer ionako nije bio siguran da će upasti među 23 igrača koja će Čačić voditi u Francusku. Igranje u Kini bit će novo iskustvo za Milovića, seli se u grad koji s okolicom ima više od trideset milijuna stanovnika i spada među najveće na svijetu, a smješten je tamo gdje se rijeka Jialing ulijeva u Jangce (treća najduža rijeka na svijetu, 6300 kilometara).

Prije jutarnjeg treninga u utorak Milović se oprostio sa suigračima, teško mu je pao rastanak. Bilo je i suza, emocija u Beleku nije nedostajalo.

– Teško mi pada odlazak iz Hajduka jer se rastajem od trenera, suigrača i ljudi u klubu s kojima sam proveo lijepe četiri godine. Posebno ovih zadnjih šest mjeseci bilo je jako ugodno jer smo napravili veliki posao i podigli momčad na jednu višu razinu – kazao je Milović prije nego što se zaputio prema Splitu.

Potraga za stoperom

Treneru Damiru Buriću sada ostaju njegove muke, treba hitno pronaći novog stopera, ne može ući u sezonu samo s Nižićem i Bilijem te Velazquezom, koji je u prvom redu desni bek. Možda posegne za unutrašnjim rezervama. Prema drugoligašu Dugopolju Hajduk je usmjerio stopera Petra Bosančića i veznjaka Ismara Hairlahovića. A baš na tim pozicijama bijeli su trenutačno deficitarni... Ta kombinacija dolazi u obzir ako se na tržištu ne pojavi nešto ozbiljno.

>>Goran Milović odlazi u Kinu, Hajduku milijun eura

Komentara 4

Avatar keine__ahnung
keine__ahnung
13:07 03.02.2016.

Goran je ljudina, pravi kapetan......nek mu je sa srećom

JU
Jure7
13:11 03.02.2016.

Sretno kapetane! HŽV Jos da je nekome darovati Vučevića... pa i platiti milijun da ga uzmu.... dok nije sve unistio....

Avatar oliver 7
oliver 7
15:34 03.02.2016.

X

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije