Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavio kod Šeika

Goran Čolak postao najuspješniji u povijesti!

Goran Čolak
09.03.2015.
u 08:11

Goran je ovom pobjedom ujedno postao i najuspješniji natjecatelj u povijesti ovog natjecanja osvojivši u 5 godina sveukupno 3 prva i 2 druga mjesta

Zaronivši na dah u elitnom natjecanju „Fazza Freediving Champioship 2015“ u Dubaiju Goran Čolak je ponovno ostavio sve prisutne uzvanike i svoje konkurente bez daha. U slobodnoj disciplini koja se održava na 5 metara dubine Goran je proveo 8 minuta i 36 sekundi te time pokazao da je i dalje najbolji u tome što radi. Na drugom mjestu do Gorana s srebrom u ruci našao se Veljano Zanki s rezultatom od 8 minuta i 4 sekunde, a Natalia Molchanova s uronom od 7 minuta i 38 sekundi ponijela je kući broncu.

„Fazza Freediving Championship“ je natjecanje organizirano od strane Šeika u Dubaiju koji već 20-ak godina financira to natjecanje zbog svoje ljubavi prema drevnim sportovima Dubaija. Njegova ljubav reflektira se ne samo kroz ronjenje na dah, veći sokolarstvo, streljaštvo i naravno neizostavne, utrke deva. Ta natjecanja postala su vrlo popularna diljem svijeta i u natjecanje dolazi se samo „posebnom“ pozivnicom od Šeika samog. Konkurencija na tim natjecanjima je vrlo jako jer se tada na okupu nalaze, nazovimo to -  samo najbolje atlete spomenutih sportova.

Na pitanje nakon natjecanja postoje li za njega uopće granice, Goran je odgovorio „da su granice tamo gdje si ih sam postaviš i da su uvijek stvar vlastite procjene mogućnosti i odlučnosti. Dosegnuti sebi postavljene granice je pobjeda i to je on za što živim.“

Goran je ovom pobjedom ujedno postao i najuspješniji natjecatelj u povijesti ovog natjecanja osvojivši u 5 godina sveukupno 3 prva i 2 druga mjesta.

Napomenimo također da je ovo samo početak Goranove ovogodišnje sezone i da po povratku u Zagreb Goran kreće s žestokim pripremama za bazensko svjetsko prvenstvo u Beogradu, koje se održava krajem lipnja, gdje će braniti zlato u sve tri discipline. A paralelno s time mora raditi na pripremama za novi Guinnessov rekord najavljen za kolovoz.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije