Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
protiv del Potra

Gonzalezu malo i sedam meč-lopti!

Juan Martin Del Potro, Tenis
Reuters
13.11.2009.
u 09:53

Hrvatski tenisač Marin Čilić potpuno je zakomplicirao borbu za posljednje osmo mjesto koje vodi na ATP finale, završni turnir osam najboljih tenisača u Londonu.

Sada su još uvijek u igri Šveđanin Robin Söderling i Francuz Jo-Wilfried Tsonga, a mogao je biti i čileanski tenisač Fernando Gonzalez. No, za kraj nadanja kriv je isključivo sam. U ogledu trećeg kola ATP turnira u Parizu (iz Masters serije 1000) nije iskoristio čak sedam meč-lopti protiv petog igrača na svijetu, Argentinca Juana Martina del Potra.

Nakon što je izgubio drugi set u tie-breaku, Gonzalez je jednostavno pokupio stvari i odlučio napustiti dvoranu Bercy. Kratko je uspio pokazati da ima problema s koljenom desne noge, no način na koji je odlučio predati meč rijetko se viđao na teniskim terenima.

Treba spomenuti da je Čileanac u posljednje vrijeme često ispoljavao dozu neprofesionalnosti, pa je tako u polufinalu Roland Garrosa, u meču sa Söderlingom, stražnjicom brisao trag lopte na središnjem terenu, a Amerikanac James Blake ga je optužio da je svjesno varao u polufinalu Olimpijskih igara u Pekingu, u njihovu polufinalnom meču. To su samo neki od primjera Gonzalezova ponašanja...

Gonzalez je protiv Del Potra imao čak 16 break-lopti u meču, ali je iskoristio samo jednu. U drugoj dionici, kada je vodio 1-0 u setovima, imao je čak 11 takvih prilika, ali tada nije iskoristio niti jednu.

Još jedan povratak je pak zabilježio Rafael Nadal, drugi tenisač svijeta, i to opet u "španjolskom derbiju". Protiv Nicolasa Almagra spasio je pet meč-lopti u drugom setu i još mnogo toga u trećem setu, dok je Tommy Robredo kod 5-4 u trećem setu servirao za meč. No, Nadal je odgovorio s tri gema u nizu.

U igri za ATP finale su, dakle, još Robin Söderling i Jo-Wilfried Tsonga. Šveđanin u četvrtfinalu Pariza igra protiv Novaka Đokovića, a Francuz protiv Rafaela Nadala.

ATP Pariz, osmina finala:

Monfils (15) - Benneteau 6-4, 6-3

Čilić (12) - Verdasco (7) 3-6, 6-3, 6-4

Štepanek (13) - Murray (4) 1-6, 6-3, 6-4

Del Potro (5) - Gonzalez (10) 6-7(6), 7-6(6); predaja Gonzaleza

Söderling (9) - Davidenko (6) 6-3, 3-6, 6-4

Đoković (3) - Clement 6-2, 6-2

Tsonga (8) - Simon (11) 6-2, 6-3

Nadal (2) - Robredo (14) 6-3, 3-6, 7-5

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije