Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lino Červar izbornik

Goluži neće biti ispod časti da opet bude pomoćnik

28.01.2010., Bec, Austrija - Rukometna utakmica Europskog prvenstva, drugog kruga, skupine 1 izmedju Hrvatske i Danske.Trener hrvatske Lino Cervar. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
14.03.2017.
u 15:13

Tko će biti pomoćni trener? Lino je u svom prvom mandatu surađivao s Irfanom Smajlagićem, a potom sa Slavkom Golužom. Spominju se razna imena, no najviše šansi trebao bi imati Slavko Goluža

Sad kad se zna da će Lino Červar sigurno voditi rukometaše Hrvatske na Europskom prvenstvu kojem smo 2018. godine domaćini, postavlja se pitanje tko će sve biti u stručnom stožeru. Tko će biti pomoćni trener? Lino je u svom prvom mandatu surađivao s Irfanom Smajlagićem, a potom sa Slavkom Golužom. Spominju se razna imena, no najviše šansi trebao bi imati Slavko Goluža.

Ništa od Miljenka Raka

– Lino mi je dao priliku da budem uz njega nakon završetka igračke karijere. Uz njega sam puno naučio. Ne, ne bi mi bio problem da mu budem pomoćnik bez obzira na to što sam samostalno vodio reprezentaciju od 2011. do 2015. godine – rekao je Goluža.

U vrijeme dok je bio izbornik Goluža je osvojio tri brončane medalje, po jednu na Europskom i Svjetskom prvenstvu te na Olimpijskim igrama u Londonu. Dok je bio pomoćni trener Červaru, osvojio je još svjetsko srebro u Zagrebu 2009. godine i dva europska srebra 2008. i 2010. godine.

Trener vratara u Červarovoj eri bio je Zdenko Zorko. No “Kokica” je u mirovini i već dugo ne radi u vrhunskom rukometu pa bi tu Červar trebao potražiti neka nova rješenja. U igri su mu vratari s kojima je osvajao zlatne medalje – Vlado Šola i Valter Matošević. Šola doduše ima dobar posao u Dohi, no za treniranje vratara u hrvatskoj reprezentaciji našlo bi se vremena.

Valter je pak neopravdano bio izbačen iz reprezentacije nakon Igara u Riju. Njegov nasljednik Venio Losert, također vratar kod Line, teško da će biti u kombinaciji s obzirom na to da je bio u stručnom stožeru na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, a njima je uručen otkaz.

Miljenko Rak bio je kondicijski trener kod Červara, no to sada neće ići. Miljenko je angažiran u nogometnom klubu West Ham gdje radi za Slavena Bilića. Lino je godinama surađivao s Danijelom Jurišićem, čak i u Metalurgu. Onda je Jurišić otišao u Vardar gdje je i danas i nekako se čini da njih dvojica više nisu tako dobri prijatelji. Kada bi se pitalo Golužu, njegov bi izbor bio Pero Kuterovac. No pitat će se Červara koji možda ima neku drugu ideju, odnosno nekog drugog dobrog stručnjaka na tom području. Što se tiče fizioterapeuta, u reprezentaciju bi se mogao vratiti Damir Kajba. Psiholog? Nekako smo mišljenja da ga Lino neće trebati.

Vori i Čupić blizu povratka

Što se tiče igračkog kadra, Lino će se uglavnom osloniti na igrače koji su iznijeli teret posljednjih nekoliko godina. Ali uvjereni smo da će i vratiti pokojeg starijeg igrača. Jasno, puno toga ovisit će o tome kako će ti stariji igrači odigrati sljedeće sezone.

Tko će se motati Lini po glavi? U prvom redu njegov miljenik Igor Vori. Njegovo iskustvo moglo bi biti dragocjeno. U ovom trenutku imamo puno kružnih napadača (Marić, Brozović, Musa, Čorić, Kontrec, Kozina), ali nitko baš ne iskače nekom superkvalitetom. Većina ih je sklona ozljedama, posebice Marino Marić koji je već propustio dva velika rukometna natjecanja. Osim Vorija, Lino će sigurno razmišljati i o povratku Ivana Čupića. a Europsko prvenstvo na kojem je cilj medalja mora imati dva dobra, iskusna krila. Nekako se čini da Lino neće pomladiti reprezentaciju kao kada smo bili domaćini Svjetskog prvenstva 2009. godine. Tada je uveo u vatru Kopljara i Gojuna. I nije promašio.

Nije promašio ni kada je iz Karlovca u Metalurg doveo Luku Cindrića i Vuku Borozana koji su danas vrhunski igrači...

>>Za više sporta posjetite našu Facebook stranicu Večernji list - Sport

Komentara 4

GV
golub Vaso
16:47 14.03.2017.

taktika: idemo za Hrvatsku

PA
Panac
15:40 14.03.2017.

Mama mia...ako opet bude "ajne bite und kolač" ... medalja će ostati samo pusti san. Po meni su trebali postaviti onog špaljolca koji je preporodio Katar. Lini je odavno prošlo vrijeme

VK
vječni krojf
16:25 14.03.2017.

Ovo je losa odluka.Cervar je prestar,njegovo vrijeme je proslo.Goluza kao pomocnik je jos gora odluka od prve.Covjek koji je vec vodio reprezentaciju samostalno i to dosta uspjesno sada da bude pomocnik nekome.Ne to nece biti dobro,stvoriti ce se klanovi i nista od medalje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije