Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bivši igrači u hrs-u

Goluža: Veselim se suradnji s Balićem

25.01.2012., Beograd, Srbija - Polufinalna utakmica Europskog prvenstva u rukometu izmedju Srbije i Hrvatske. Ivano Balic, Slavko Goluza, Venio Losert. Photo: HaloPix/PIXSELL
HaloPix/Pixsell
02.01.2015.
u 12:45

Blaženko Lacković: Lijepo je čuti da se naša generacija cijeni, a mi svojim iskustvom možemo puno pomoći.

Ivano Balić vraća se u hrvatsku reprezentaciju. To je vijest koja je ovih dana razveselila brojne ljubitelje sporta i rukometa. No neće se Balić vratiti kao igrač, već kao koordinator svih muških reprezentacija. Ono što je godinama bio Zoran Gobac postat će rukometni Mozart. Nakon dvije godine ponovno će surađivati sa Slavkom Golužom, današnjim izbornikom.

Posla ima za sve

– Balićev povratak u hrvatski rukomet izvanredna je stvar. Veselim se tome. Veselim se ponovnoj suradnji s Ivanom. Posla ionako ima jako puno pa će svaka pomoć dobro doći – bio je kratak Slavko Goluža.

Upravo je današnji izbornik odlučio da Ivano više ne igra za reprezentaciju, i to 2013. godine na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. Svi se dobro sjećaju priče o "pokvarenom telefonu" i kako se Ivano nije javljao pa je automatski bio i prekrižen. Goluža je podnio dosta kritika zbog ovog poteza, ali je osvojenom broncom na SP-u malo stišao strasti. Ivano nikad nije progovorio koji su bili razlozi njihove nesuradnje, a Goluža je uvijek tvrdio da svađe između njih dvojice nikad nije bilo premda se na utakmicama na Europskom prvenstvu u Srbiji te na Igrama u Londonu to moglo jasno vidjeti, posebice na time-outima.

– Mene trenerski posao ne zanima jer nemam živaca za to – rekao je jednom prilikom Ivano.

Nedavno je pak izjavio da mu je sve teže podnositi napore koje donosi profesionalni rukomet. Ugovor s njemačkim Wetzlarom istječe mu 1. srpnja i od rujna bi trebao postati koordinator, a hrvatsku reprezentaciju u 2016. očekuju nastupi na Europskom prvenstvu u Poljskoj i, nadamo se, Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Ivano je nastupao na igrama u Ateni (zlato), Pekingu (četvrto mjesto ) i Londonu (bronca). Želja mu je još jedno olimpijsko zlato. Ako već ne kao igrač, onda barem kao koordinator.

– To je sjajna vijest. Ivano je zaslužio raditi uz hrvatsku reprezentaciju – rekao je Damir Bičanić, hrvatski reprezentativac.

Uz Ivana Balića u rad Saveza uključit će se Pero Metličić, kapetan reprezentacije od 2007. do 2011. godine. Pero danas radi kao trener u Akademiji Balić-Metličić, a bio bi angažiran kao jedan od trenera, vjerojatno mlađih dobnih uzrasta. To je samo priprema da jednog dana bude spreman i za trenera A vrste.

Vori će biti direktor

– Moram još puno učiti da postanem dobar trener – izjavio je nedavno Pero.

Igora Vorija pak po završetku karijere čeka mjesto sportskog direktora hrvatske rukometne reprezentacije. Ivica Udovičić postao bi tako direktor svih nacionalnih muških selekcija.

– Lijepo mi je bilo čuti da će Ivano biti angažiran u Savezu. Najbolji igrač svih vremena to je sigurno zaslužio. Lijepo je čuti da se ta naša generacija cijeni, a mi svojim iskustvom sigurno možemo puno pomoći. Ivano je igrao u Španjolskoj, sad je u Njemačkoj i sigurno je dobro upućen u njihove sustave i zna kako se tamo radi. Što se tiče mene, ja još mislim nekoliko godina igrati rukomet, a onda ću razmišljati kako da ostanem u sportu koji volim i kojim se čitav život bavim – istaknuo je Blaženko Lacković, koji se trenutačno oporavlja od operacije.

Od igrača koji su 2003. godine osvojili svjetsko zlato u rukometu ostali su angažirani: Mario Kelentrić (trener vratara PPD Zagreb), Božidar Jović (menadžer PPD Zagreba), Vlado Šola (trener bez angažmana), Slavko Goluža (izbornik) i Valter Matošević (trener vratara u reprezentaciji). Nikša Kaleb i Mirza Džomba zasad su rukomet ostavili po strani, a igraju još Vedran Zrnić (Beşiktaş), Renato Sulić (Veszprem), Pero Metličić (trener akademije Balić-Metličić), Davor Dominiković (Hamburg), Denis Špoljarić (Fuchse), Ivano Balić (Wetzlar), Blaženko Lacković (Vardar), Igor Vori (PSG), Tonči Valčić (PPD Zagreb).

>>Duvnjak se priključio i otkrio kakvu inicijaciju će proći novi igrači

Komentara 1

BJ
Bjelovar112
14:25 02.01.2015.

mos mislit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije