Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbrka oko popisa igrača

Goluža je htio voditi 19 igrača, ali čelnici Saveza mu nisu dali

'23.12.2011. Karlovac - Tiskovna konferencija  izbornika Hrvatske rukometne reprezentacije Slavka Goluza i igraca Emanuela Strleka nakon zavrsenog prvog dijela priprema u Karlovcu. Photo: Kristina Ste
'Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
14.01.2012.
u 19:36

- Još u petak ujutro rekli su nam da idemo u Srbiju, a onda su nam poslije večernjeg treninga rekli da ipak ne idemo. Naravno da smo se iznenadili – rekao je Šego.

Rukometaši Hrvatske stigli su jučer, nakon četiri i pol sata vožnje, u Vršac gdje će u ponedjeljak igrati prvu utakmicu na Europskom prvenstvu. Ivano Balić našao se u autobusu, a njegov je nastup zbog ozljede prepona upitan, barem za prvu utakmicu protiv Islanđana. Izbornik Slavko Goluža mnoge je iznenadio u petak u podne kada je odlučio da u Srbiju povede svih 19 igrača. Kasnije navečer, nakon treninga, rekao je da je promijenio svoju odluku i da Šego, Marić i Batinović ostaju kod kuće. Ali, ta mu je odluka nametnuta od čelnika Saveza!

I smještaj bi bio problem jer plaća ga HRS

– Već je otprije bio dogovor da na Europsko prvenstvo ide samo 16 igrača – rekao je Zoran Gobac, dopredsjednik Saveza.

Znači li to da vas je iznenadila odluka Goluže da vodi 19 igrača?

– Nije. Ali smo mu sugerirali da je bolje da trojica igrača koja su višak treniraju kvalitetno u svojim klubovima, a onda, bude li potrebe, mogu doći u drugi krug. Njih trojica ne bi trenirala istim intenzitetom kao ostali da su išli u Vršac – rekao je Gobac uz napomenu da je problem bio i dodatni smještaj za njih trojicu.

Naime, Europski rukometni savez osigurava i plaća smještaj za 16 igrača, a sav višak trebao bi platiti nacionalni savez.

I dok je očekivano da će osim Ninčevića i Štrleka višak na lijevom krilu biti Batinović, te da su na vratarskim pozicijama Alilović i Losert u prednosti pred Šegom, Marino Marić nekako se nadao da će biti među 16 na mjestu kružnog napadača, ali je prednost dobio Željko Musa.

– Još u petak ujutro rekli su nam da idemo za Srbiju, a onda su nam poslije večernjeg treninga rekli da ipak ne idemo. Naravno da smo se iznenadili. Čuo sam se s trenerom Obrvanom i Marino i ja priključit ćemo se zagrebašima u ponedjeljak u Poreču – rekao je Marin Šego.

Ako treba, stiže Josip Valčić

Dakle, Slavko Goluža će vjerojatno za prvi krug prijaviti 15 igrača ako Ivano Balić ne bude spreman za prvu utakmicu. Ako mu se ozljeda pogorša i ako se procijeni da neće moći igrati ni u drugom krugu, onda će Goluža vjerojatno pozvati nekog drugog već za posljednje dvije utakmice u skupini. Na popisu 28 igrača Balića na mjestu srednjeg vanjskog može nadomjestiti Josip Valčić. Na mjestu srednjeg vanjskog uz Domagoja Duvnjaka odlično može odigrati i Drago Vuković. Samo ni on nije posve spreman zbog ozljede ramena...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije