Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
METKOVSKI DERBI

Goluža i Obrvan: Nisu prijatelji, ne druže se ni u svom gradu, ali se poštuju

17.01.2015., Duhail Handball Sports Hall, Doha, Katar - 24. svjetsko rukometno prvenstvo, 2. kolo, grupa B, Tunis - Hrvatska. Izbornik Slavko Goluza.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
21.01.2015.
u 14:21

Slavko je pet godina mlađi, pa sam se družio uvijek sa starijim dečkima. Nemamo posebnih zajedničkih tema..., kaže Obrvan

Dvojica bivših igrača iz istoga grada, sada dvojica trenera, bit će danas na suprotnim stranama, na čelu dviju reprezentacija. Slavko Goluža vodit će Hrvatsku, a njegov sugrađanin iz Metkovića Ivica Obrvan bit će na trenerskoj klupi Makedonije. Goluža je kao igrač osvojio puno više nego Obrvan, koji je puno iskusniji trener. Samostalno vodi klubove od 2000. godine, dok je Goluža u trenerske vode ušao sedam godina kasnije postavši pomoćnik izbornika Line Červara u hrvatskoj reprezentaciji. Obrvan je pet godina stariji.

– Sjećam se da je Goluža došao jednom na trening Metkovića. Ja sam već bio afirmirani igrač. Bio je mršav, visok. Znao sam ga iz viđenja jer smo stanovali relativno blizu. Volio je jako rukomet. U Metkoviću smo igrali samo jednu sezonu, a onda sam ja otišao u Zagreb – prisjetio se Obrvan.

Goluža je bio uporan

Slavko Goluža u to vrijeme nije puno igrao za prvu momčad.

– Igrao sam povremeno. Sjećam se prve utakmice za seniorsku momčad, s Istraturistom. Trener koji mi je dao priliku bio je Noka Serdarušić – rekao je Goluža.

Tri-četiri godine kasnije u Zagreb je za Obrvanom došao i Goluža.

– U to vrijeme je u Metkoviću bilo jako mnogo talenata, a kako je Nenad Volarević, tadašnji direktor Zagreba, također iz Metkovića, bilo je logično da odande dovodi igrače. Tako je došao i Slavko kao jedan od perspektivnih mladih igrača. To je bila utabana staza kojom smo došli Jelčić i ja, kasnije Goluža, Dominiković i tako redom – rekao je Obrvan.

Goluža je došao u Zagreb kada je klub iz Kutije šibica dvaput bio prvak Europe.

– Slavko je tada kucao na vrata prve postave. Čak je odigrao i zapaženu ulogu zamijenivši Puca u drugom susretu finala u Frankfurtu. Njegov napredak u klubu i reprezentaciji bio je evidentan – istaknuo je Obrvan.

Kao klinci nisu se često družili, pa ni poslije u Zagrebu.

– Nismo se družili jer je između nas razlika od pet godina. Svatko je imao svoje društvo, obveze u školi – istaknuo je Obrvan, dok Goluža tvrdi suprotno:

– Družili smo se, kako nismo?

A u Zagrebu?

– U Zagrebu sam se opet družio sa svojom generacijom, s Gudeljom, Tomljanovićem, Vujovićem, Kljajićem. Kada je došao u Zagreb, Slavko je morao proći "vojničku" torturu. Naime, Nenad Kljaić i stariji dečki voljeli su uvijek zezati mlađe pa i Slavka, no on je uvijek znao što želi i stoički je sve podnosio te ubrzo postao jedan od stožernih igrača kluba – rekao je Obrvan.

Suradnja u Metkoviću

Nakon osam godina igranja za Zagreb, nakon što je otpao s popisa putnika u Atlantu 1996. godine, Obrvan se vratio u Metković.

– Privatnik Jambo uložio je novac i okupljena je momčad koja je nakon toga igrala u dva finala Kupa EHF-a i jednom ga i osvojila. U Metković se vratilo mnogo igrača pa tako i Goluža. U Metkoviću sam mu bio i trener, a on je bio kapetan. Dobro smo surađivali – istaknuo je Obrvan.

Nakon deset godina, Goluža je zamijenio Obrvana na klupi Zagreba.

– Bila je to najuspješnija sezona Zagreba u Ligi prvaka. Od mogućih 20, osvojili smo 16 bodova. Smijenjen sam 22 dana prije kraja sezone jer nismo osvojili SEHA ligu – rekao je Obrvan.

Kakav je danas vaš odnos?

– Korektan, pozdravimo se i to je to. Nemamo zajedničkih točaka, nemamo zajedničkih tema za razgovor. Uvažam njegov posao – kaže Obrvan, a Goluža dodaje:

– U Metkoviću se trebaju ponositi nama što smo do sada sve napravili kao igrači i treneri. Imati dva izbornika na SP-u iz tako maloga grada velika je stvar. Obrvan je dulje od mene trener i želim mu svu sreću. U Dohi smo se jednom vidjeli, a vidjet ćemo se i danas – nasmiješivši se zaključio je Goluža.

>>Makedonci su jaki jer se u klubove mnogo ulaže!

>>Obrvan: Hrvatska je favorit protiv Makedonije, ali i za zlatnu medalju!

Komentara 2

MA
marlboro69
15:51 21.01.2015.

razlika izmedju obrvana i goluze je ta sto je obrvan uvijek bio normalan a goluza uvijek glumio neku zvijezdu zbog toga obrvana vise postuju u metkovicu za razliku od goluze ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije