Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NK VARTEKS Varaždinci obavili prozivku pred početak priprema za proljetni dio sezone

Golubar i Hanc nova lica na pripremama krojača

12.01.2009.
u 19:16

Prozivkom na stadionu Varteksa počele su pripreme varaždinskog nogometnog prvoligaša za proljetni dio sezone. Treneru Draženu Beseku odazvala su se 32 igrača. Jedini je koji je opravdano izostao s prvog treninga Neven Vukman, koji je uz dopuštenje kluba u Finskoj na provjeri kod tamošnjeg prvaka Intera iz Turkua.

Golubar blizu potpisa
- Neven je dobio dozvolu da na sjeveru Europe odradi nekoliko treninga. U Varaždinu se mora pojaviti najkasnije u utorak - informirao nas je direktor Varteksa, Branko Janžek.

Zasad na adresu Varteksa nije stigla nijedna službena ponuda za bilo kojeg varaždinskog igrača. Potvrdio je to i predsjednik kluba Ivan Topolnjak.

- Ni za Vukmana, niti za Prahića, nismo dobili nikakvu službenu ponudu, a nismo obavili nijedan službeni razgovor. Tako dugo dok s nama netko ne kontaktira, ne možemo komentirati nagađanja koje se vežu uz odlaske nekih igrača iz Varteksa.

Ni na listi dolazaka nema novosti. Jedina dva nova lica koja će s Varteksom početi pripreme su Josip Golubar i Nenad Hanc.

- Golubar je uključen u kadar i ovdje je na probi. Ako riješi svoje papire za austrijski klub, moguć je njegov angažman - rekao je Besek.

Druga je potencijalna prinova Nenad Hanc, napadač četvrtoligaša Novog Marofa. Riječ je o najboljem strijelcu ovog kluba u posljednje dvije sezone, koji u svojoj karijeri ima upisane i nastupe za slovenskog drugoligaša Izolu. Njegov status jednak je kao i većini drugih mlađih igrača, koji se priključeni kadru prve momčadi.

- Svatko je kovač svoje sreće. Riječ je o jednostavnoj prirodnoj selekciji. Svi koji prođu naporne pripreme i ispune kriterije koji se postave pred njih, ostat će u konkurenciji za prvu momčad. Tako vrijedi na mlade igrače, za prinove, ali i za sve ostale - u ozbiljnom se tonu Besek obratio okupljenim igračima na početku priprema.

- Nećemo trpjeti nikoga tko će se na račun ekipe pokušati skrivati i tako s minimalno uloženog truda tražiti svoje mjesto pod suncem. Svatko se mora dokazati. Tražim ozbiljnost, a prednost će dobiti samo oni koji će težiti dokazivanju i poštenom pristupu svakom treningu i utakmici - dodao je Besek.

Kako sada stvari stoje, vrlo je mala vjerojatnost da će varaždinski klub ovog trenutka dovoditi neko zvučnije pojačanje.

Na šest dana u Pulu
- Naš cilj ostaje isti kao i najesen. Izboriti sredinu tablice i tako izbjeći svaki stres oko borbe za opstanak. Pokazali smo tijekom prvog dijela sezone da u ovom kadru igrača imamo dovoljno kvalitete to i ostvariti. Teško je naći kvalitetna pojačanja, a još teže novac da ih se plati - komentirao je čelni čovjek varaždinskog prvoligaša, Ivan Topolnjak.

Takav stav mogao bi se promijeniti tek ako se ostvari neka od najavljivanih prodaja. Posebno ona Igora Prahića, koja bi Varteksovu blagajnu mogla napuniti s najmanje milijun eura.

Varaždinci će prvi dio priprema odraditi na Varteksovu stadionu, bez obzira na vremenske uvjete, nakon čega slijedi odlazak na šest dana u Pulu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije