Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NK VARTEKS Gordan Golik karijeru nastavlja u Lechu

Golik: Najviše dugujem svom treneru Draženu Beseku

15.12.2008.
u 18:27

Gordan Golik prvi je Varteksov igrač koji ove zime napušta varaždinskog prvoligaša. Trodnevni boravak u Poljskoj urodio je plodom. Golik je dogovorio četverogodišnju suradnju s trenutačno prvoplasiranom momčadi tamošnjeg prvenstva, Lechom iz Poznana.

Odlični uvjeti
– Izuzetno sam zadovoljan uvjetima koje sam dogovorio. Čak su i bolji nego što je prvotno bilo planirano. Odlazim u ambicioznu sredinu, čemu najbolje svjedoče njihovi ovosezonski rezultati. Prvi su u domaćem prvenstvu te imaju realne šanse za to da prezime u Europi – rekao je na susretu s novinarima sada već bivši varaždinski vezni igrač Gordan Golik.

Golik je prošao cijelu Varteksovu nogometnu školu. U kadetskom i juniorskom uzrastu imao je čast nositi i kapetansku vrpcu, dok ga je u prvu ekipu uveo sadašnji trener krojača Dražen Besek.

– U Varteks sam došao 1997. godine, dok sam prvoj ekipi priključen 2003. Upravo treneru Draženu Beseku dugujem najveće zahvale za igrački razvoj, pa na kraju i ovaj transfer. On mi je pronašao poziciju u momčadi, koja mi igrački najviše odgovara. Hvala i njemu i Varteksu na svemu – rekao je Golik.

Gordan Golik tako je četvrti krojač koji će zaigrati u poljskom prvenstvu. Prije njega tamo su se okušali i Danijel Mađarić, Matija Kristić i Enkelej Dobi, a trenerski pečat ostavio je i Besek.

O pojačanjima – ništa
– Gordanu želim puno zdravlja i sreće. Očekuje ga težak posao u dokazivanju. Ovo je za njega stuba više u profesionalnoj karijeri, ali i odskočna daska jednog dana možda i prema jednoj od liga petice – dodao je Besek, koji će u dogovoru s klupskim čelništvom morati poraditi možda i na pokojem pojačanju.

– Za sada još ništa.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije