Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSIJEK Vanjskog igram cijeli život, nikad nisam bio pivot, kaže Splićanin

Gojun: Čudna mi je Červarova ideja, ali žrtvovat ću se

20.03.2009.
u 19:12

Jakov Gojun dugo je figurirao kao nasljednik Davora Dominikovića i budući gazda u obrambenom bedemu ispred naših vrata, no Lino Červar za 203 centimetra visokog 23-godišnjaka ima druge planove.

Volio bih u napad
Mladog je Splićanina odlučio gurnuti na “liniju”. Namijenio mu je ulogu kakvu dosad nije imao, onu kružnog napadača. Premijerno možda već u subotu protiv Grka.

– Trener ima svoje vizije i poštujem ih. Nikad nisam bio pivot, ali ako treba žrtvovat ću se za momčad. Iako, volio bih se napokon okušati i u napadu – kaže Gojun nastojeći u razgovoru izbjeći etiketu nasljednika Igora Vorija, na čemu je izbornik odlučio inzistirati.

– Meni je sve to pomalo smiješno i čudno jer sam vanjski igrač čitav život.

S reprezentacijom je manje od godinu dana (za Peking je bio “prekobrojan”), a izbornik Červar već ga sada spominje kao neizostavnog člana nove generacije koja će se na Olimpijskim igrama u Londonu boriti za novu medalju.

– Ta 2012. godina je još daleko. Treba ostati skroman i malo pomalo grabiti svoju priliku – iskreno će Gojun.

Grci nemaju što tražiti
Kad već ne želi govoriti o dalekoj budućnosti, onda ćemo o bliskoj, u subotu slijedi Grčka. Naši su rukometaši gledali njihovu utakmicu protiv Mađara, nakon čega nemaju dvojba.

– U četvrtak sam Grke prvi put gledao. Nisu nimalo bezazleni, dapače, ali nemaju što tražiti protiv nas, pogotovo ne pred našim navijačima – zaključio je Splićanin.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije