Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEZADOVOLJAN TRETMANOM

Igrao za Hrvatsku, a sada kaže: U domovini me ne cijene, reprezentaciju sam otpisao

Mirko Alilović
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/6
17.02.2019.
u 15:46

- Ambicija glede reprezentacije više uopće nemam, jedanaest godina sam bio tu, a u međuvremenu mi se proširila obitelj i potrebniji sam njima nego da slobodno vrijeme trošim na stvari koje mi donose više zla nego dobrog - rekao je Alilović

Dugogodišnji vratar hrvatske rukometne reprezentacije Mirko Alilović (33) prije godinu dana oprostio se od igranja za izabranu vrstu. Sada se osvrnuo na 10 godina tijekom kojih je igrao za reprezentaciju.

- Meni je to jasno, svugdje me cijene više nego u Hrvatskoj. I u Mađarskoj, Njemačkoj, Francuskoj... To je u jednu ruku i žalosno, ali ja sam čist pred sobom. Kad sam bio na terenu uvijek sam davao 100 posto za Hrvatsku i mogu ponosno i uzdignute glave biti van svega toga. Ambicija glede reprezentacije više uopće nemam, jedanaest godina sam bio tu, a u međuvremenu mi se proširila obitelj i potrebniji sam njima nego da slobodno vrijeme trošim na stvari koje mi donose više zla nego dobrog - rekao je Alilović za SportSport.

Često je bio meta kritika.

- Da, baš tako. U Poljskoj su me na turniru proglasili najgorim golmanom u Europi, iako sam imao sezonu iz snova iza sebe. Javnost kritizira i kad je dobro, a gdje neće kad je loše. Najgore je kada vas kritiziraju oni koji rukomet prate 15 dana u godini. Sve to dovede do situacije da se sam pitam vrijedim li ili ne, ono što radim 15 godina u inozemstvu svugdje cijene, osim u mojoj domovini. Još sam imao i tu situaciju s razbijenim staklima na kući punice, meni to ne treba u životu i zbog svega toga sam odlučio da se povučem. Nije to bilo fer, korektno prema meni. Ali, sve u svemu, nosim lijepe uspomene. Nekad je bilo bolje, nekad lošije, međutim uvijek sam davao sve što sam mogao - rekao je vratar mađarskog Pick Szegeda.

Je li zadovoljan svime što je napravio u karijeri?

- Da sam kao klinac mogao napisati kakvu karijeru želim imati, možda ne bi uopće bila ovakva. Stvarno mogu biti zadovoljan s onim što sam ostvario u dosadašnjoj karijeri, zbog svih tih prekrasnih trenutaka koje sam doživio s reprezentacijom, klubovima, a jako je bitno i da nije bilo nekih većih ozljeda. Postoje naravno i stvari koje bih promijenio. Recimo, to što sam otišao u Celje nije bila baš najbolja opcija, jer sam imao i puno bolje ponude, ali da se nije dogodilo to možda me put u budućnosti ne bi odveo u Veszprem, Pick Szeged. Svako zlo za neko dobro - rekao je Alilović.

>> Pogledajte Červarov obračun s kritičarima


 

Ključne riječi

Komentara 18

NI
nisamguzonjinsin
15:57 17.02.2019.

Pa kada si za repku uvijek branio loše .

ST
Stojko
17:42 17.02.2019.

Alil zna zašto ne želi igrati za reprezentaciju, samo treba pitati ženu.

BT
btw
16:52 17.02.2019.

svatko komu se digni ona stvar raspali po domovini...tjeraj se kvragu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije