Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTERVJU ZORAN GOBAC Nikoga se ne može prisiliti da igra za reprezentaciju

Gobac: Ne podmećem Červaru, a ni Bandiću!

21.11.2008.
u 19:35

Do početka Svjetskoga rukometnog prvenstva nešto je manje od dva mjeseca, a iz našeg rukometa ne stižu lijepe priče: rukometni se dom neće graditi pa čelnici najavljuju ostavke, pomoćna dvorana u Areni Zagreb nije dimenzija rukometnog igrališta, slučaj Džomba...

Prijeti beskućništvo
Lino Červar kaže da je čuo da “se smješta iz rukometnih krugova”, ima ih koji u toj priči “vide” i Zorana Gopca.

- Ja? To je suludo. Treneru sam samo rekao da je svaka daljnja polemika štetna i za klub i za reprezentaciju i da to treba što prije prekinuti.

Najava ostavke, ne bude li jamstva za gradnju rukometnog doma, još stoji.

- Iz kluba sam kao profesionalac otišao u kolovozu, radim volonterski kao i u savezu. Ne želim biti neozbiljan s pričom idem, pa ne idem. Tek, ne mogu vjerovati da je rukometu napravljeno to što jest.

Hoćete li ipak ostati do svršetka SP-a?

- Ne znam što bih rekao, to je neka moralna obveza... No projekt koji smo s ponosom radili posljednjih godina, povratak naših reprezentativaca, nije dobio potporu osim na riječima. Europski klub ne može se voditi iz Kutije šibica. Prva momčad ima uvjete za trening, ali nema fitness, teretanu... Krenuli smo u program okupljanja 3500 djece uz rukomet, ti su klinci na 43 različite lokacije.

Čuje se, zbog rekonstrukcije Sportskog doma klub će ostati bez prostorija, Savez mora iz Haulikove. Kamo?

- Prijeti nam da budemo beskućnici. Seciraju se naši neuspjesi, što je u redu, ali ne pomaže se da se stvore uvjeti. Mi ne ucjenjujemo, tražili smo što nam je obećano i što smo zaslužili.

Kakva jamstva vi to očekujete?

- Čvrstu odluku o tome kad će se rukometni dom početi graditi. Nije korektno staviti ga pod tepih, a sto metara dalje treba se početi graditi bazen. Da ne budem krivo shvaćen, nemam ništa protiv bazena. I maksimirski stadion treba srediti. Od Dinama se traži da bude europski klub, a stadion je ruglo. U sličnoj smo situaciji kao i Dinamo.

Postoji li sukob s Milanom Bandićem?

-S našim voljenim gradonačelnikom ne postoji nikakav sukob, pa tko bi išao u sukob s njim. Vjerujem, da se njega pita, rukometni dom bi se već počeo graditi.

Lanište nam nije nuđeno
Je li točno da je rukometu nuđena lokacija kraj Arene Zagreb na kojoj je sada Plodine centar, ali je to odbijeno i inzistiralo se da dom bude na Sveticama?

- Nikada nam to nije nuđeno, to je dobra lokacija. Samo, ne znam kako bi nam se to i moglo ponuditi kada je taj prostor Plodinama prodan prije negoli se Arena počela graditi.

Provlači se i priča da se putem IHF-a pokušalo doći do pomoćne dvorane za rukomet.

- IHF-ova komisija registrirala je manjkavost te dvorane, ali uspjeli smo ih odobrovoljiti i neće biti problema glede SP-a.

Kako će završiti priča o svjetskom prvenstvu, ozračje danas nije dobro?

- Očekujem ipak hepiend, momčad ima snage da izbori finale, gotovo sam siguran da ćemo igrati u polufinalu. Naša je momčad u naponu snage, a publika će nam biti osmi igrač.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije