Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rukometaši otišli na EP

Gobac: Medalja nije cilj, Goluža upitan samo ako odmah ispadnemo

'03.11.2011., Zagreb - Posljednji ispracaj rukometnog velikana Iztoka Puca na groblju Mirogoj. Zdravko Mamic, Ivica Lovric, Zoran Gobac.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
'Goran Stanzl/PIXSELL'
15.01.2012.
u 08:00

- Hrvatski rukometni savez nije želio organizirano voditi navijače. Tako da tko dođe, doći će pojedinačno. Ali ne vjerujem ni u kakve probleme na tribinama ili po gradu - tvrdi čelni čovjek hrvatskog rukometa

Zoran Gobac, jedan od tri dopredsjednika Hrvatskog rukometnog saveza, s reprezentacijom je od samih početaka. Tako će biti i u Srbiji, na predstojećem EP-u. 

– Ovaj ćemo put više šetati u civilnom odijelu nego u trenirkama s našim obilježjima – istaknuo je.

Zar se bojite nekih incidenata? 

– Ne vjerujem. Daleko do toga. Ali nužan je ipak oprez – kaže Gobac.

Može li Hrvatska i treći put zaredom igrati u finalu EP-a? 

– Prvo moramo doći do polufinala. Imamo tešku skupinu, a potom u drugom krugu Francusku i Španjolsku.

Je li medalja cilj ili nije? 

– Ne nužno. Ako nam se pruži prilika, uzet ćemo je. Nama je cilj da igramo korektno te da na Olimpijske igre odemo s muškom i ženskom reprezentacijom. U Londonu želimo jednu ako ne i dvije rukometne medalje. Opet, od loptačkih sportova najviše izgleda za medalju imaju vaterpolisti, a tek onda naša muška reprezentacija – naglasio je Gobac.

Što bi bio neuspjeh na Euru? 

– Ispadanje u prvom krugu. Ali to se neće dogoditi, nosim dosta odjeće, planiram ostati do finala!

Mnoge je iznenadilo postavljanje Slavka Goluže na mjestu izbornika. 

– Mnoge je iznenadilo i postavljanje Lina Červara nakon 16. mjesta na EP-u u Švedskoj. Imam povjerenje u Golužu. Bez obzira na Japan i Čile u kvalifikacijama, on je Olimpijske igre izborio na SP-u u Švedskoj pobijedivši Island i Poljsku.

Ispadne li Hrvatska u prvom krugu EP-a, znači li to i kraj za Golužu? 

– Ako ispadnemo u prvom krugu, onda ćemo o tome razgovarati. Ali nećemo ispasti pa će Goluža voditi reprezentaciju u London!

>>Cijeli tekst pročitajte danas u tiskanom izdanju Večernjeg lista<<

Komentara 5

OB
-obrisani-
08:04 15.01.2012.

Nema druge nego na brzinu ispasti i magla kuci.

Avatar Piruška
Piruška
10:03 15.01.2012.

HDZ **** koja drma rukometom proživljava teške dane !

OB
-obrisani-
10:28 15.01.2012.

Poštovanje, Prije svega isprika na reklamiranju i smetnji ali ovo je jedini način da vam predstavim sistem za klađenje koji donosi zaradu od nekoliko stotina tisuća kuna u nekoliko mjeseci. Ukoliko i vi želite isto posjetite moj blog i nakon toga me kontaktirajte.Nije bitno kladite li se ili ne jer će vam sve biti objašnjeno.Nemojte čekati i uskočite u vlak za lovu.Nemojte da vam za nekoliko mjeseci bude žao što niste ovo uzeli kada čujete kako sam pomogao velikom broju ljudi. http://www.kladionicakralj.bloger.hr/

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije