Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČELNI ČOVJEK

Gobac: Mala smo nacija, a suci su još manji ljudi!

02.02.2009.
u 01:07

Mnogi navijači glasno su nakon utakmice govorili da su nas suci pokrali, televizijski komentatori osudili su ih, ali suzdržano, no samo je izvršni dopredsjednik Rukometnog saveza Zoran Gobac rekao izravno što ide danske suce.

Pokrenut ćemo postupak
– Mi jesmo mala nacija, ali oni su mali ljudi. Nakon detaljnog pregleda snimke utakmice, pokrenut ćemo službeni postupak! Suđenje finalne utakmice bilo je sramotno. Sve je to režija u svrhu predizborne kampanje za predsjednika krovne rukometne svjetske organizacije IHF-a – sipao je optužbe na raučun danskih sudaca alfa i omega hrvatskog rukometa Zoran Gobac.

No Gobac tu nije stao. Potpuno lišen afektne retorike, ali i političke korektnosti, velikim facama svjetskog rukometa poručio je da se zamisle nad načinom kako su tretirali i vrednovali naše domaćinstvo.

– Svjetsko prvenstvo organizirali smo besprijekorno. Štoviše, letvicu za sve druge podigli smo tako visoko da nas dugo nitko neće moći nadmašiti! Ma što nadmašiti, neće nas niti ponoviti – ustvrdio je Gobac na proslavi srebra na središnjem zagrebačkom trgu.

Podsjetimo, oba izbornika uoči finala imali su velike zamjerke na izbor sudaca. I Lino Červar i šef francuske reprezentacije Claude Onesta rekli su, nakon što su saznali imena sudaca, da oni nisu dorasli tome zadatku.

Odbio Moustafinu plaketu
Iste večeri nakon finala novi svjetski prvaci uopće nisu došli u restoran Lido na završnu svečanu večeru svih reprezentacija. A kad je jednu od plaketa i zahvalnica, koje su se dijelile šakom i kapom, Hassan Moustafa želio dati Zoranu Gopcu, čelni je čovjek HRS-a pobjegao!

Na večeri su bili i svi gradonačelnici gradova domaćina SP-a. Osim Milana Bandića, koji je poručio da je bolestan.

– Uh, kako sam umoran! – kukao je Ivano Balić, dok je Domagoj Duvnjak grlio svoju djevojku.

A nakon večere u Lidu, svjetski su doprvaci nastavili veselice po raznim zagrebačkim izlazištima.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije