Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neredi srbijanskih huligana

Gledateljima u Genovi bit će vraćen novac

genova
AFP
18.10.2010.
u 09:53

Gledatelji na stadionu Luigi Ferraris u Genovi vidjeli su samo šest minuta utakmice kvalifikacija za EP 2012. između nogometaša Italije i Srbije. Njima će biti vraćen novac za ulaznice.

To je objavio Nogometni savez Italije s obzirom na to da je utakmica prekinuta u šestoj minuti, kada su srbijanski huligani pobacali na teren petarde i baklje. Susret je zbog toga kasnio 40-ak minuta. U neredima je stradalo 16 osoba, među kojima i jedan policajac. Čuvari reda su prije, tijekom i nakon utakmice uhitili 36 srbijanskih navijača.

A sud će danas u Genovi izreći presudu osmorici srbijanskih navijača koji su uhićeni za nereda, prenosi internetski portal Pressonline. Ako priznaju krivnju, mogu dobiti kaznu od dvije godine zatvora te će biti deportirani iz Italije. Ako sudac odbije sporazum, navijačima prijete četiri godine zatvora, a kazna bi mogla biti i uvećana.

U petak je saslušana prva skupina navijača s vođom Ivanom Bogdanovom, poslije čega im je produžen pritvor, a u subotu su saslušana preostala četvorica. Navijači su se branili da im cilj nije bio izazivanje nereda na stadionu, nego je to bio prosvjed protiv Nogometnog saveza Srbije.

Predsjednik Saveza Tomislav Karadžić tijekom vikenda nekoliko se puta sastajao s čelnicima srbijanske policije te je izjavio da iza divljanja huligana i nereda u Genovi stoje "kriminalci - vlasnici nogometaša".

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
12:01 18.10.2010.

Gledateljima u Genovi bit će vraćen novac za karte a gledateljima u HR biče vračen novac za zastave, šalove i kape koje su preleminarno nabavili za navijanje za svoje na World Cupu 2010 u JAR-u..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije