Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VETERANI

Gledajući Bodea, Matta i društvo, Ivica će posljednji reći: Sayonara!

Ivica Kostelic of Croatia competes during the slalom run of the men's Alpine Skiing World Cup Super Combined in Wengen January 16, 2015.             REUTERS/Denis Balibouse (SWITZERLAND  - Tags: SPORT SKIING TPX IMAGES OF THE DAY)
Foto: Reuters (Ilustracija)
25.01.2015.
u 08:50

Veterani mogi ili 'igrati' skijašku Ligu prvaka ili - kući Da se Svjetski kup vozi po dobnim kategorijama za veteransku titulu bi se Kostelić borio s Benijem Raichom i Defagom

Kazuyoshija Miure sjetit će se mnogi, egzotičnog napadača, superstara zemlje Izlazećeg sunca koji je trčao Maksimirom krajem prošlog stoljeća. Nažalost, taj je samo trčao, nije zabio niti gola. Iz tog je doba anegdota kako ga je na jednoj naslovnici na dan kada je došao u Zagreb dočekalo "Sayonara Miura", odnosno "Do viđenja Miura". A Japanac tek sletio. Greška, desi se... Važnije, taj ni danas nije rekao "sayonara", i dalje igra nogomet. Ima 47 godina i najstariji je nogometaš svijeta, brani boje drugoligaša Yokohame. Sjetite se golova Roberta Prosinečkog u Zagrebovom dresu, Beckhama u SAD-u... Nogometaši priliku imaju okončati karijere u manjim klubovima, nižim ligama. No, na kraju svojih karijera ni Miura ni Prosinečki nisu igrali Ligu prvaka.

Brojke ne praštaju

A u skijanju vremešni sportaši mogu birati - ili se natjecati među najboljima ili - prestati. Ili Liga prvaka ili dnevni boravak. Nižih liga, manjih natjecanja za njih nema... Naravno, ne računamo utrke legendi na Sljemenu, na kojima se 'natječu' Tomba i Girardelli, držeći čaše šampanjca u ruci slaveći rođendan Janice Kostelić na stazi. Znajući to, ne treba čuditi niz veterana koji voze u Svjetskom kupu, poput Reinfreida Herbsta (36), Benjamina Raicha (36), Marija Matta (35), Patricka Thalera (36), Juliena Lizerouxa (35), Didiera Défaga (37), Bode Millera (37) ili našeg Ivice Kostelića (35). Dečki, većinom danas obiteljski ljudi, i dalje ne odustaju, a rezultati su im sukladno brojkama iza imena sve slabiji.

O nastavku na kraju sezone

Bode Miller tek se vratio s operacije, želio je nastupiti na spustu u Kitzbühelu, ali razum je učinio svoje.


– Previše je riskantno – kazao je nekad neustrašivi Bode Miller, te dodao:


– Za spustiti se u Kitzbühelu morate biti sto posto zdravi, a mene bole leđa, sretan sam što uopće nakon operacije mogu hodati. Nisam više mlad, sad moram pametno razmišljati – kazao je Bode.

Mario Matt, koji je u Sočiju postao najstariji skijaš koji je osvojio zlato na OI, nakon tog slaloma nije uspio završiti niti jednu utrku! Ispadao je u Leviju, Areu, Madonni di Campiglio, Zagrebu, Adelbodenu, da bi tek prošlog vikenda u Wengenu vidio cilj. Benjamin Raich, zaručnik sljemenske kraljice Marlies Schild, za razliku od Ivice, nema niti jedno postolje, a nestao je sa skijaške karte i Reinfreid Herbst, koji je na podiju zadnji puta bio 2011. godine, posljednji puta slavio prije više od pet godina.

A naš Hrvat i dalje marljivo prikuplja bodove, u leđa mu gledaju Zurbriggen, Lizeroux, Herbst, Matt, Mölgg, Bode nije ni vozio... Štoviše, od tog društva, Hrvat je i favorit za osvajanje kombinacijske medalje na SP-u sljedećeg mjeseca u Beaver Creeku. Činjenicu je da se Kostelić s mladim lavovima, poput Marcela Hirschera (25) ili Alexis Pinturaulta (23), više ne može 'hrvati' za titule, ali to ne uspijevaju ni njegovi vršnjaci, sve redom, velikani skijanja, vlasnici niza rekorda, društvo prepuno olimpijskih, svjetskih medalja i kristalnih globusa. Da se vozi po dobnim kategorijama, u svojoj bi Kostelić vodio bitku s Reichom i Défagom za tron... Gledajući tako, ne treba čuditi kad Kostelić kaže:


– Hoću li skijati i dalje? Odlučuti ću na kraju sezone... – kaže Kostelić. Prema svemu, može se natjecati još bar dvije godine u Svjetskom kupu, sakupljati bodove i nadati se postoljima, čak i medaljama.. Ako mogu drugi, zašto bi on, u posljednjih nekoliko godina najuspješniji od starog društva, prvi rekao – sayonara?

>> Kosteliću za tri stotinke pobjeglo postolje, Natko je osmi

Komentara 3

KA
kajinx
12:59 25.01.2015.

Izlažući se riziku da ću biti kažnjen, moram ovo napisati: …”za veteransku titulu bi se Kostelić borio”…!!! Čija je ovo gramatika? Hrvastka nije.

NE
neki
10:15 25.01.2015.

Skijati će do sljedeće OI na kojoj želi osvojiti zlato u kombinaciji. Sve će biti tome podređeno.

DU
Deleted user
09:40 25.01.2015.

To sportiranje starih jaraca je samo : Lova, lova, lova, nikada dosta. Ivica, koliko bu imal staža, ak bu ikada delal. Još jedan zgubidan!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije