Naslovnica Sport Nogomet

Glavni je kandidat za novog predsjednika HNS-a, a ne krije da je navijač Dinama

Pojedini članovi Izvršnog odbora nisu zadovoljni predsjednikom jer ga više nema nego ga ima, kako u Savezu tako i uopće u Hrvatskoj
15. veljače 2017. u 19:05 3 komentara 1721 prikaza
02.02.2016.,Zagreb - Sasa Pavlicic Bekic, novi disciplinski sudac Prve hrvatske nogometne lige. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/6

Davor Šuker predsjednik je Hrvatskoga nogometnog saveza. I bit će to još neko vrijeme, no, iako je dobio produženi mandat, dio njegove “vlade”, pojedini članovi Izvršnog odbora nisu zadovoljni predsjednikom jer ga više nema nego ga ima, kako u Savezu tako i uopće u Hrvatskoj.

Stoga se počelo nagađati o tome tko bi mogao biti Šukerov nasljednik ako uskoro “padne” ili ako ipak dočeka kraj mandata. U prvom slučaju potrebna bi bila izvanredna Skupština, u drugom bi se slučaju na redovnoj izbornoj Skupštini birao predsjednik.

Dosljedan disciplinski sudac

Luka Modrić HRVATSKI MAJSTORI Proslavljeni hrvatski treneri otrkivaju tko je najbolji - Šuker, Boban ili Modrić! Davor Šuker Izvanredna Skupština? Izvršni odbor HNS-a okreće leđa Šukeru? Smeta im njegova nezainteresiranost i površnost ćiro blažević Sport nedjeljom Ćiro Blažević: U HNS-u je potpuna anarhija, Davora Šukera nema, taj posao ga uopće ne zanima

Kao mogući nasljednici Davora Šuker spominju se Branko Mikša, bivši predsjednik koji je Savez vodio u vrijeme osvajanja bronce 1998. u Francuskoj.

Uvijek je aktualan Duško Grabovac, i sad se, kao uvijek blizak Uefi, spominje u tom kontekstu.

– Ma kakav predsjednik? Imamo predsjednika Saveza, Šuker je uza sve i moj prijatelj te o takvim idejama uopće ne želim razgovarati – kratko je prokomentirao Grabovac guranje svog imena u kandidaturu.

Po mnogima je zapravo najozbiljniji kandidat Saša Pavličić Bekić, aktualni disciplinski sudac HNL-a. Mogućnost da postane predsjednik nogometnog Saveza čuli smo prvo u košarkaškim vodama, a sada se ta priča proširila i u nogometnoj javnosti. Sam Pavličić, baš kao i Duško Grabovac, odbio je razgovarati o tome:

– HNS ima predsjednika i izlišno je sad pričati i nagađati o bilo čemu – kratko nam je rekao Saša Pavličić Bekić.

Nismo ni očekivali njegovo šire izlaganje o toj temi, čovjek je ugledni odvjetnik, dobro zna da mu svaki razgovor o tome može samo naštetiti u slučaju da je doista kandidat. No, bude li zaista njegovo ime uskoro pred Skupštinarima HNS-a, ne treba sumnjati da bi lako dobio potrebne glasove.

Iza sebe nema nikakvih repova, a još kako poznaje tematiku Saveza. Dugo je godina bio u Arbitražnom sudu Saveza, potom je bio predsjednik Disciplinske komisije HNS-a, a nakon što je odstupio Krešimir Vlajčević, postao je disciplinski sudac HNL-a. I na toj osjetljivoj poziciji pokazao je izrazitu dosljednost. Uostalom, na njegove odluke nije bilo mnogo žalbi. Otkako je postao predsjednik Disciplinske komisije pa dosad, kad je disciplinski sudac, u više od 300 odluka bilo je samo nekoliko žalbi, a nijedna njegova odluka nije ukinuta.

Oštro protiv huligana

Za njega se zna da je navijač Dinama i to nikad nije krio, no ni prema plavima nema milosti kad je o kažnjavanju riječ. Očito je vrlo neovisan jer u drugom slučaju ne bi Alojzija Šuprahu kaznio najvećom mogućom kaznom (27.000 kuna) zbog napada na predsjednika Hajduka Marina Brbića. A Šupraha je tada bio član Izvršnog odbora HNS-a i zapravo izravno nadređen Pavličiću Bekiću. No kao odvjetnik strogo se drži pravilnika i, koliko god se digla bura zato što je jesenas kaznio Franka Andrijaševića s tri utakmice kazne (taman da ne može igrati za Rijeku protiv Dinama), i ta je kazna zapravo bila dobro odmjerena, a potvrdila ju je nakon žalbe Rijeke Disciplinska komisija.

Pavličić se ne libi reći za one koji bacaju kamenje, baklje, boce na druge navijače da su – huligani.

U nogometu je zapravo oduvijek jer je bratić prerano preminulog Dubravka Pavličića.

Ilustracija
VAŽNO
Imate atmosferski bojler? Ovo su neke stvari na koje treba paziti kako biste izbjegli tragične posljedice

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Idler 3
  Idler 3:

  Ni bitno za kog navija neg kolko je stručan/sposoban za posel. Kaj ne pitate direktora Dinama za kog navija !?

 • jimpx131:

  Kaj predsjednik HNS-a ne smije ni za kog navijat il kaj? Najbolje da uopce ne smije bit Hrvat...

 • Zagor.Buržuj:

  Zanimljivo kako mediji presucuju da je ovaj tip prije par godina na fejsu sprda armadu, torcidu, rijeku, hajduk...i priznao sve a sad je kao neutralan? I pazi,kazu, komisija je potvrdila da je andrijaseviceva suspenzija od 3 utakmice (zbog prigovora sucu?!) ... prikaži još! bila pravedna a Kek kaze da od 5 sudaca komisije ih doslo 3je od kojih je jedan trener dinamovih juniora...ej...dinamo...nazalost...vise nije klub...golema steta je ucinjena...osim za par placenika po portalima...njima je sve super, 10 naslova je tu.