Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko će naslijediti Šukera?

Glavni je kandidat za novog predsjednika HNS-a, a ne krije da je navijač Dinama

02.02.2016.,Zagreb -  Sasa Pavlicic Bekic, novi disciplinski sudac Prve hrvatske nogometne lige. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/6
15.02.2017.
u 19:05

Pojedini članovi Izvršnog odbora nisu zadovoljni predsjednikom jer ga više nema nego ga ima, kako u Savezu tako i uopće u Hrvatskoj

Davor Šuker predsjednik je Hrvatskoga nogometnog saveza. I bit će to još neko vrijeme, no, iako je dobio produženi mandat, dio njegove “vlade”, pojedini članovi Izvršnog odbora nisu zadovoljni predsjednikom jer ga više nema nego ga ima, kako u Savezu tako i uopće u Hrvatskoj.

Stoga se počelo nagađati o tome tko bi mogao biti Šukerov nasljednik ako uskoro “padne” ili ako ipak dočeka kraj mandata. U prvom slučaju potrebna bi bila izvanredna Skupština, u drugom bi se slučaju na redovnoj izbornoj Skupštini birao predsjednik.

Dosljedan disciplinski sudac

Kao mogući nasljednici Davora Šuker spominju se Branko Mikša, bivši predsjednik koji je Savez vodio u vrijeme osvajanja bronce 1998. u Francuskoj.

Uvijek je aktualan Duško Grabovac, i sad se, kao uvijek blizak Uefi, spominje u tom kontekstu.

– Ma kakav predsjednik? Imamo predsjednika Saveza, Šuker je uza sve i moj prijatelj te o takvim idejama uopće ne želim razgovarati – kratko je prokomentirao Grabovac guranje svog imena u kandidaturu.

Po mnogima je zapravo najozbiljniji kandidat Saša Pavličić Bekić, aktualni disciplinski sudac HNL-a. Mogućnost da postane predsjednik nogometnog Saveza čuli smo prvo u košarkaškim vodama, a sada se ta priča proširila i u nogometnoj javnosti. Sam Pavličić, baš kao i Duško Grabovac, odbio je razgovarati o tome:

– HNS ima predsjednika i izlišno je sad pričati i nagađati o bilo čemu – kratko nam je rekao Saša Pavličić Bekić.

Nismo ni očekivali njegovo šire izlaganje o toj temi, čovjek je ugledni odvjetnik, dobro zna da mu svaki razgovor o tome može samo naštetiti u slučaju da je doista kandidat. No, bude li zaista njegovo ime uskoro pred Skupštinarima HNS-a, ne treba sumnjati da bi lako dobio potrebne glasove.

Iza sebe nema nikakvih repova, a još kako poznaje tematiku Saveza. Dugo je godina bio u Arbitražnom sudu Saveza, potom je bio predsjednik Disciplinske komisije HNS-a, a nakon što je odstupio Krešimir Vlajčević, postao je disciplinski sudac HNL-a. I na toj osjetljivoj poziciji pokazao je izrazitu dosljednost. Uostalom, na njegove odluke nije bilo mnogo žalbi. Otkako je postao predsjednik Disciplinske komisije pa dosad, kad je disciplinski sudac, u više od 300 odluka bilo je samo nekoliko žalbi, a nijedna njegova odluka nije ukinuta.

Oštro protiv huligana

Za njega se zna da je navijač Dinama i to nikad nije krio, no ni prema plavima nema milosti kad je o kažnjavanju riječ. Očito je vrlo neovisan jer u drugom slučaju ne bi Alojzija Šuprahu kaznio najvećom mogućom kaznom (27.000 kuna) zbog napada na predsjednika Hajduka Marina Brbića. A Šupraha je tada bio član Izvršnog odbora HNS-a i zapravo izravno nadređen Pavličiću Bekiću. No kao odvjetnik strogo se drži pravilnika i, koliko god se digla bura zato što je jesenas kaznio Franka Andrijaševića s tri utakmice kazne (taman da ne može igrati za Rijeku protiv Dinama), i ta je kazna zapravo bila dobro odmjerena, a potvrdila ju je nakon žalbe Rijeke Disciplinska komisija.

Pavličić se ne libi reći za one koji bacaju kamenje, baklje, boce na druge navijače da su – huligani.

U nogometu je zapravo oduvijek jer je bratić prerano preminulog Dubravka Pavličića.

Komentara 3

Avatar Idler 3
Idler 3
19:13 15.02.2017.

Ni bitno za kog navija neg kolko je stručan/sposoban za posel. Kaj ne pitate direktora Dinama za kog navija !?

JI
jimpx131
21:03 15.02.2017.

Kaj predsjednik HNS-a ne smije ni za kog navijat il kaj? Najbolje da uopce ne smije bit Hrvat...

IK
Ikonoklast
00:20 16.02.2017.

Zanimljivo kako mediji presucuju da je ovaj tip prije par godina na fejsu sprda armadu, torcidu, rijeku, hajduk...i priznao sve a sad je kao neutralan? I pazi,kazu, komisija je potvrdila da je andrijaseviceva suspenzija od 3 utakmice (zbog prigovora sucu?!) bila pravedna a Kek kaze da od 5 sudaca komisije ih doslo 3je od kojih je jedan trener dinamovih juniora...ej...dinamo...nazalost...vise nije klub...golema steta je ucinjena...osim za par placenika po portalima...njima je sve super, 10 naslova je tu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije