Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HT Premijer liga

Glavna je misao kako izbjeći "vitamine"

Cedevita - Budućnost
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
19.04.2019.
u 07:45

O izbjegavanju dominantnog peterostrukog uzastopnog prvaka Cedevite razmišlja se na više razina, ne samo u četvrtfinalu nego i u polufinalu

Ovu subotu igra se posljednje kolo HT Premijer lige i sve su utakmice zakazane za isti termin (18 sati) kako bi se stvorili uvjeti za što manje kalkulacija. No, teško se oteti dojmu da će ih biti ovako i onako jer puno je tu, još, otvorenih pitanja.

Naime, prva želja svih sudionika doigravanja jest izbjeći Cedevitu u četvrtfinalu jer je hrvatski prvak osnovni dio sezone (prvih 18 kola) igrao s drugom momčadi, a doigravanje će igrati sa svom trojicom Amerikanaca (ako se u međuvremenu ne pojavi neki kupac za Cooka). A kada su na terenu Pullen i Cobbs onda protiv vitamina nitko nema Bog zna kakve izglede, pa makar ovi krenuli u doigravanje s četvrte pozicije.

No, postoji klub (Osijek Vrijednosnice) iz kojeg glasno poručuju da neće tražiti načina da izbjegnu Cedevitu u četvrtfinalu. A to bi se, recimo, moglo izvesti s porazom protiv Hermesa što bi pak bio udar na Alkar koji se s Hermesom bori za izbjegavanje pretposljednjeg mjesta koje vodi u razigravanje za ostanak. A Sinjani u posljednjem kolu dočekuju Split kojemu pak treba pobjeda da obrane treće mjesto jer u slučaju istog broja bodova s Cedevitom bili bi četvrti.

S jednakim omjerom (17-4), za startnu jedinicu se bore Cibona i Zadar pri čemu su Zagrepčani u prednosti zbog međusobno bolje koš-razlike. No, kako vukovi u posljednjem kolu gostuju kod Cedevite, a Zadar kod Šibenika, s te strane su Zadrani u nešto povoljnijoj situaciji.

Dakako, ako su u stanju na Baldekinu dobiti Šibenik. I ako će se oko toga, usred razigravanja za ostanak u ABA ligi, uopće i pretrgati. Osim toga, s obzirom da im sezonu definira to hoće li igrati finale domaćeg prvenstva ili ne, Zadranima bi čak i odgovaralo da su na koncu drugi jer bi tako u polufinalu izbjegli top favorita Cedevitu već bi išli na pobjednika, što je jedna od kombinacija, iz para Split - Gorica. A, nezaboravimo, da je Gorica ove sezone čak triput pobijedila Split (dvaput na Gripama) pa je za žute plutajuća mina.

Parovi posljednjeg kola: Cedevita - Cibona, Šibenik - Zadar, Zabok - Bosco, Škrljevo - Gorica, Hermes - Vrijednosnice Osijek, Alkar - Split.

Poredak uoči posljednjeg kola:

1. Cibona 17-4 

2. Zadar 17-4 

3. Split 13-8 

4. Cedevita 12-9 

5. Gorica 11-10 

6. Vrijednosnice Osijek 11-10 

7. Šibenik 10-11 

8. Zabok 10-11 

9. Adria Oil Škrljevo 9-12 

10. Hermes 7-14 

11. Alkar 7-14 

12. Bosco 2-19

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije