Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNL

Glasajte u našoj anketi: Tko će osvojiti naslov prvaka Hrvatske?

Split: Derbi Hajduka i Dinama na stadionu Poljud
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/3
02.10.2023.
u 22:35

Hajduk i Dinamo glavni su konkurenti za tron, a snage su odmjerili ove nedjelje u 10. kolu SuperSport HNL-a, a u velikom derbiju pobijedila je splitska momčad 1:0

Kao i svake sezone glavno pitanje u hrvatskim nogometnim krugovima jest tko će biti prvak. Hajduk i Dinamo glavni su konkurenti za tron, a snage su odmjerili ove nedjelje u 10. kolu SuperSport HNL-a, a u velikom derbiju pobijedila je splitska momčad 1:0. Jedini gol zabio je Emir Sahiti u 59. minuti. 

Tom pobjedom Hajduk se vratio na prvo mjesto i preskočio drugoplasiranu Rijeku. Dinamo je trenutačno na trećem mjestu, ali s utakmicom manje. S tim da Dinamo ima težak raspored jer čekaju ga i europske obaveze u Konferencijskoj ligi. Već ovog četvrtka ima utakmicu protiv kosovskog Ballkanija, a čeka ga i gostovanje u Češkoj kod Viktorije Plzen.

 

Hajduk pak očekuje nekoliko teških tjedana u domaćem prvenstvu jer najprije ovog vikenda ide na Rujevicu Rijeci pa dočekuje Osijek, a na Pampasu će gostovati tri kola kasnije u odgođenoj utakmici. 

Ni Dinamo ni Hajduk nemaju lak raspored, a sve to utjecat će na kraju na ukupnog pobjednika. Ne treba se u ovoj priči zabraviti na Rijaku koja se sjajno pojačala i ima prava gledati ka vrhu, a tu je uvijek i Osijek koji još ima vremena iznenaditi iako je momčad trenutačno u krizi. 

HNL je posljednjih godina mnogo konkurentiniji, sami treneri i igrači kažu da svatko može pobijediti svakoga pa ni iznenađenja nisu nemoguća.

>> Večernjakov novinar Tomislav Dasović donosi detalje UEFA-ine kazne zbog ustaške zastave: 'Ovo je velika pobjeda'

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Senf na kobasi
Senf na kobasi
22:15 02.10.2023.

Kaj tko?Dinamo Zagreb!

Avatar Original_Brexit
Original_Brexit
10:20 03.10.2023.

Dinamo. Ako se posloži.

EJ
ejStef
23:30 02.10.2023.

Hajduk ili Rijeka, a Dinamo 3... Nakon ovog u Splitu vidi se da Dinamo nema igrače, nema klupu, uprava je uništila sve što je mogla. Još Ademi igra 30 minuta da se ne bi plaćala odšteta Kinezima, stvarno jadno... Razočarenje je i Jakirović koji je osrednje pripremio utakmicu, a katastrofalno je vodio. Ono što bi trebalo biti njegova najjača strana ispalo je totalni promašaj... Prvo je umjesto Petkovića stavio Drmića, koji je potpuno beskoristan na postavljenu obranu, onda je izvadio Vidovića koji je jedini probijao obranu i Bulata koji je bio raspoložen, na kraju je išao na nasumično nabacivanje. Uglavnom, totalno razočaranje... Najveći problem su i dalje Nevistić i Šutalo radi kojeg je Mišić morao biti skroz povučen i igrati 3. stopera, a Perić mora pokušavati zatvarati cijelu liniju sam. Uostalom i gol je postignut jer Šutalo nije držao svoju poziciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije