Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srušio Arsenal

Ovo što je napravio Subašić nije napravio nitko od Gabrića 1995.

Football - AS Monaco v Arsenal - UEFA Champions League Second Round Second Leg - Stade Louis II, Monaco - 17/3/15  Arsenal's Olivier Giroud with Monaco's Danijel Subasic Action Images via Reuters / John Sibley Livepic EDITORIAL USE ONLY.
Foto: Reuters/PIXSELL
19.03.2015.
u 08:26

Tonči Gabrić predvodio je Hajduk do četvrtfinala s Ajaxom

Ovako, poput zadarske hobotnice Danijela Subašića, od hrvatskih vratara u Ligi prvaka briljirao je samo legendarni Tonči Gabrić. Njegove obrane doteglile su Hajduk do četvrtfinala 1995. godine, no dalje od toga nije išlo. Ajax je bio previsoka prepreka...

Krenuo iz druge lige

Danijel Subašić bit će u petak u ždrijebu četvrtfinala zajedno s Modrićem, Mandžukićem i Rakitićem. Prije dvije godine bio je tek drugoligaški vratar u Monacu, s neizvjesnim statusom u Kneževini, doveden kao prijelazno rješenje, a danas je među osam najboljih momčadi Europe i u statusu prvoga vratara Lige prvaka.

Monaco sa Subašićem na golu primio je samo dva pogotka u osam utakmica. Prvi do Monaca su Bayern i Atletico s po četiri primljena pogotka. Usto, Subašićeva obrana zicera Giroudu odvela je Monaco u četvrtfinale.

– Branili smo se 90 minuta, ali dobro je završilo. Moje obrane? To je moj posao – skromno govori 30-godišnji vratar hrvatske reprezentacije i dodaje:.

– Bilo je stresno pri kraju utakmice. No sve je to normalno jer smo igrali protiv iskusne momčadi, naviknute igrati na ovoj razini.

Kao najvećega krivca za ispadanje Subašića su označili i igrači Arsenala.

– Razočaran sam, dali smo sve od sebe. Vjerovali smo da možemo zabiti tri gola, no Subašić je zaista sjajno branio – kazao je razočarani Olivier Giroud.

Bolje da smo išli u EL

Još nakon prve utakmice bilo je vrlo napeto između klupa Monaca i Arsenala. Požalio se trener domaćina Leonardo Jardim.

– Želio sam se rukovati s Wengerom poslije prve utakmice, ali on me nije pričekao. Iako je Monaco učinio sve za Arsenal, odlučio sam postupiti isto kao i on. Arsenal nam nije iskazao poštovanje – kazao je Portugalac.

Arsenal je i petu godinu zaredom ispao u osmini finala i još jednom potvrdio reputaciju monumentalnoga gubitnika. Nijedan trener nije izgubio toliko eliminacijskih utakmica kao Wenger...

– Za nas bi bolje bilo da smo iz skupine Lige prvaka završili u Europskoj ligi. Tamo bismo imali više šanse osvojiti trofej – kazao je Wenger.

>>Spasitelj Subašić osvojio francuske i britanske medije! Giroud: Bio je sjajan

Komentara 3

KE
kentie
09:50 19.03.2015.

Bravo krusty, moje iskrene čestitke...pisao sam i na Savez, molio preklinjao da se Pletikosu prekriži, u najmanju ruku stavi na klupu...ali zalud i uzalud vam trud svirači i marijači. Na svjetskom smo prošli kako smo prošli. Da, i onda sam se pitao kako to da je za jednu Argentinu Romero, nominalni drugi vratar u Monacu super i prvi pick argentinske repke, a Šuba rezerva jednom Pletikosi koji je daleko od naslovnih uloga u euro-nogometu...

KE
kentie
09:51 19.03.2015.

Da pridodam i nadodam...Šuba sigurno ne bi primio onakva dva jeftina gola Neymara na svjetskom u tekmi protiv Brazila...

KR
krusty
09:41 19.03.2015.

I dan danas se pitam, kako bih zavrsilo u Brazilu, da je onda branio nas najbolji vratar... Sergio Romero, drugi vratar u Monacu, branio je za Argentinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije