Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'SUROVA ISTINA'

Zlatnom olimpijcu zbog administracije 'visi' odlazak u Rio de Janeiro

'06.08.2012., Engleska, London - Ljetne Olimpijske igre London 2012. Giovanni Cernogoraz osvojio zlatnu medalju u trapu. Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
25.03.2015.
u 11:01

Josip Glasnović ostvario je normu za Rio, a dvojica preostalih, Ante Glasnović i Giovanni Cernogoraz, bore se za preostalo mjesto

Hrvatska reprezentacija u gađanju letećih meta vratila se iz Al Aina sa srebrnom medaljom i normom Josipa Glasnovića za Olimpijske igre u Riju 2016. godine. To je sedmi hrvatski sportaš, uz pet veslača i Snježanu Pejčić, koji je izborio Igre.

– Do Rija imao sam deset prilika za osvajanje norme. Uspio sam na drugom natjecanju i to me usrećilo. Sada u nastavku sezone neće biti stresa – rekao je Josip koji je nastupio na Igrama u Pekingu 2008. godine gdje je osvojio peto mjesto.

No, pod stresom ostaju Ante Glasnović i Giovanni Cernogoraz. Njih su dvojica, a samo jedan može sljedeće godine u Brazil. Naime, svaka zemlja po oružju ima pravo na dva strijelca.

– Tko od njih dvojice prvi osvoji normu, taj će ići na Igre. Takav je dogovor već nekoliko godina u Savezu. Inače, ova je reprezentacija u istom sastavu već 15 godina i ukupno je osvojila 43 medalje – rekao je Franjo Glasnović, trener reprezentacije.

Dakle, postoji mogućnost da Cernogoraz, aktualni olimpijski prvak iz Londona 2012., ne uspije uopće otići na Igre.

– Nažalost to je surova istina – istaknuo je tata Glasnović.

Postoji mogućnost da onaj tko ne izbori normu u trapu, normu izbori u parnom trapu. Teži put, ali put s nadom.

– Za mjesec dana novi je Svjetski kup u Larnaci. Pokušat ću sve da "upucam" normu – rekao je Cernogoraz.

Nakon Larnace nova su prilika europske igre u Azerbajdžanu, no tamo neće biti Giovanni nego će nastupiti samo braća Glasnović.

U HOO-u računaju da će u Rio de Janeiro ići 107 hrvatskih sportaša.

>> 'Već me tri godine vuku za nos sa zapošljavanjem'

Komentara 6

NI
Niko19
11:31 25.03.2015.

Naravno da je sramota, pa namjerno su mu sabotirali put u Meksiko jer se gura Glasnovića i time mu znatno umanjili šanse da ispuni normu.

BJ
bjelicmarko
11:27 25.03.2015.

Autori i izdavači ovakvih naslova su sramota novinarstva!

DE
demetrio
16:30 26.03.2015.

Gospon Mrvec, nisu se plasirali veslači već jedriličari. A pravila su takva kakva jesu. Trebamo biti ponosni da u toj disciplini imamo takvu konkurenciju. to treba potencirati, a ne ovako na način da ih se prisiljava da im visi ili da je nešto surova istina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije