Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjet svetištu

Gianluigi Buffon u Međugorju traži mir nakon finala Eura

buffon, međugorje (1)
Foto: VL
1/4
03.07.2012.
u 16:25

Nakon izlaska iz župne kuće brzo je uletio u blindirani mercedes i s vodičem se uputio u hotel Grace, gdje će biti dva dana.

Vratar talijanske nogometne reprezentacije Gianluigi Buffon doputovao je popodne u posjet Međugorju.

Granična policija jedva je uspjela sačuvati Buffona od brojnih turista koji su se ondje našli i htjeli doći do njega te se s njim fotografirati i porazgovarati.

Tražeći duhovnu okrepu nakon Europskog nogometnog prvenstva, kapetan momčadi azzurra sletio je u zračnu luku u Mostaru, a potom se u mercedesu zatamnjenih stakala uputio u Svetište Kraljice mira. Oko 15.30 sati ušao je u crkvu sv. Jakova i zadržao se u kraćoj molitvi. Prije toga susreo se sa zamjenikom provincijala hercegovačke franjevačke provincije dr. fra Miljenkom Štekom. Iz crkve je izašao baš u pratnji fra Miljenka Šteke i vodiča Mike Vasilja.

Nije želio susret s novinarima, ali smo ga uspjeli fotografirati dok je sa svojim domaćinima prilazio župnoj kući. U župnoj kući razgovarao je s međugorskim svećenikom 40 minuta. Nakon izlaska pokušali su ga snimiti mnogobrojni novinari, ali on je brzo uletio u blindirani mercedes i s vodičem Mikom uputio se u hotel Grace, gdje će odsjesti dva dana.

Kako nam je rekao vodič Mika Vasilj, poznati talijanski vratar u potpunoj tajnosti želi ostati u međugorskom svetištu.

Tražeći ponajprije mir, slavni je nogometaš izbjegao izjave za novine, objasnivši kako želi u privatnosti osjetiti Međugorje. Kako je predviđeno, Gianluigi Buffon bi se u Italiju trebao vratiti tijekom srijede. Tako je popularni Gigi samo dva dana nakon završenog Europskog prvenstva, na kojem je s Italijom u finalu teško poražen od Španjolske, zacijelo procijenio da će mu se spokoj najbolje vratiti upravo u Međugorju.

Kako kažu u međugorskom svetištu, Buffon je i prije dolazio tamo, ali nikada nije želio oko toga stvarati medijsku pompu.

Ključne riječi

Komentara 9

BR
BrDjaNiN
16:50 04.07.2012.

Svaka cast, jedan od najboljih vratara na svijetu. A vi srbi sto tu komentirate odi te na svoja svetiska ako uopce imate. Ili idite gadjat bezmocne Albanske civile na vas pravoslavni blagdan!

AN
Anomimac
22:00 04.07.2012.

odvratni ste s ovakivim logom preko fotografije, uništavate slike!!

SO
sotokuco
21:42 03.07.2012.

Buffon je jedan od miljuna, koji su shvatili, da je čovjek najveći kada kleči pred Bogom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije