Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVANJE

Gerić prva Hrvatica u povijesti s europskom medaljom

23.06.2019.
u 15:43

Ludbreg već ima jednu olimpijsku prvakinju, kopljašicu Saru Kolak; možda ćemo na Igrama 2024. imati još jednu...

Iva Gerić iz Ludbrega zauvijek će ostati upisana u povijesti hrvatskog hrvanja. Ona je prva osvajačica europske medalje u ženskom hrvanju od osamostaljenja Hrvatske.

Osvojila je brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Faenzi, u Italiji, u kategoriji do 61 kilograma. Članica kluba Ludbreg na putu do medalje pobijedila je mađarsku, litavsku i francusku reprezentativku, a za ulazak u finale izgubila je od ukrajinske hrvačice. Dobru formu uoči EP-a nagovijestila je na turniru u Bukureštu, gdje je osvojila treće mjesto.

Uz Ivu, nastupile su još Veronika Dragaš, Nika Slavica Anđelić i Victoria Vrdoljak na čelu s trenerom reprezentacije Senadom Mujagićem. Iva je prošle godine bila proglašena za najbolju hrvačicu Hrvatske kao sedma na svjetskom, osma na europskom prvenstvu, te srebrna na Balkanskom prvenstvu.

Ludbreg već ima jednu olimpijsku prvakinju, kopljašicu Saru Kolak; možda ćemo na Igrama 2024. imati još jednu...

Ključne riječi

Komentara 2

ZB
Zoki-Bijela
16:24 23.06.2019.

Cestitke

DR
Drmiha
16:57 23.06.2019.

Bravo mala, čestitam!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije