Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna robert prosinečki

Genijalac koji će nas još dugo očaravati

Robert Prosinečki
Arhiva VL
VL
Autor
Robert Prosinečki
12.07.2010.
u 13:33

Ne mogu reći da nisam sretniji zbog Španjolske. Iako sam znao da će i Nizozemska otići daleko.

Sretan sam jer ovo je prvenstvo trijumf nogometa. Iako, Španjolska mi na trenutke nije izgledala kao svjetski prvak.

Očekivano je bilo da će Nizozemci pokazati zube. Naravno, nitko ne može znati što bi bilo da je sreća pomazila Arjena Robbena. No, kad se sve sabere, Furija je zasluženo trijumfirala na SP-u. Očaravajući je spoj modernog nogometa i čarolije koju je u ovu reprezentaciju ugradila Barcelonina osovina.

Ali, imao je Vicente del Bosque i sreće. Napravio je nekoliko taktičkih pogrešaka koje su ga mogle stajati naslova. Dugo mu je trebalo da uvidi kako se Španjolska muči da dođe u zonu na 30-ak metara od gola. Puno, puno ranije morao je Del Bosque uvesti Fernanda Torresa, bez obzira u kakvom je stanju.

Jer, baš mu je takav profil igrača nedostajao da zadrži loptu. U tom bi slučaju utakmica možda bila i prije riješena u španjolsku korist. Na kraju je presudio genijalac koji nas godinama oduševljava.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
13:48 12.07.2010.

Ma Robi je bio genijalan igrač i svakako dobar aspirin i droga da se zaboravi sadašnje vrijeme u kojem doživlavaš kanonade u kvalifikacijama, vanka si World Cupa 2010 pa se onako tužan i potišten sječaš onih nekadašnjih dana kada se znalo, moglo i uspjehe postizalo..

AC
^acide-
15:28 12.07.2010.

Robi car najveći uspeh i radosti doživeo je igrajući za Zvezdu, osvojivši šampionat Evrope i super kup kada su u Japanu pregazili Kolo Kolo sa 10 igrača !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije