Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši cedevitaš

Gelabale se ozljeđivao se zbog pletenica

Gelabale (1)
Sanjin Strukić/Pixsell
02.02.2013.
u 09:17

Stručnjaci objašnjavaju: kosa svojom težinom zabacuje glavu i mijenja balans vratne i ramene muskulature, što uzrokuje probleme mišića

U svom drugom NBA mandatu, a sada igra za Minnesotu, francuski košarkaš Mickael Gelabale više ne nosi pletenice poput Boba Marleya jer je procijenjeno da je njegova frizura bila medicinski hazard. Donedavni cedevitaš odustao je od dreadlocksa iz zdravstvenih razloga pa je već u Zagrebu imao poprilično kratku kosu.

Prema pisanju madridskog sportskog dnevnika Marca, težina pletenica može izazvati krivo držanje, što pak na dulje razdoblje povećava izglede za ozljede pa se vjeruje da je Gelabale u posljednje dvije sezone često patio od ozljeda muskulature upravo zbog svog izgleda. Stručnjaci to ovako objašnjavaju: nošenje tako teške frizure može promijeniti centar ravnoteže jer kosa svojom težinom zabacuje glavu i mijenja balans vratne i ramene muskulature, što pak uzrokuje probleme i u ostalim tjelesnim mišićima. Nije Gelabale prvi kojem su liječnici savjetovali da se ošiša. To se dogodilo i njegovom kolegi iz reprezentacije Yoakimu Noahu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije