Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i torcida zapela

Gdje je sad tisuću i pol torcidaša? Oglasila se policija, više ih nitko ne prati: 'Idu prema Lici'

Zbog olujnog nevremena i snijega za sav promet zatvoren dio autoceste Rijeka-Zagreb
Goran Kovacic/PIXSELL
26.02.2023.
u 23:18

- Većina ih je stalo na našim odmorištima, ali su nastavili dalje prema Lici. Na našem ih području skoro niti nema više, kazali su iz PU karlovačke, dok PU ličko-senjska nema saznanja o ruti Torcide, no pretpostavljaju da su zaustavljeni na putu jer ne postoji ni alternativni pravac autocesti za prolaz kroz Sveti rok.

Oko tisuću i pol torcidaša, praćeni jakim snagama policije s kopna i iz zraka, krenuli su iz Zagreba prema jugu, unatoč kaosu na cesti i ekstremnim vremenskim uvjetima koji su Dalmaciju odsjekli od unutrašnjosti. Svi pravci i iz unutrašnjosti Hrvatske zbog velikog nevremena, snijega i vjetra, trenutnom su zatvoreni, situaciju na cestama možete uživo pratiti iz minute u minuti na našem portalu, dok smo iz Hajduka doznali da su zbog problema i sigurnosti svojih navijača u stalnom kontaktu s policijom. Momčad će tešku noć provesti u Zagrebu, ali navijači koji su uporni da se vrate kućama, imat će besanu noć.

'Razumijemo situaciju, ali molimo za strpljenje, preporuke policije su da se ne kreće na put za Dalmaciju', kazali su nam u Hajduku.

Angažirani su i odgovorni za sigurnost u HNS-u. Jurica Jurjević iz odjela sigurnosti nogometnog saveza za RTL danas je kazao kako je pomoć torcidašima ponudio i Dinamo, a posljednji navijački kombi Torcide je, kako doznajemo, u 18 i 15 napustio Maksimir pod pratnjom policije.

PU zagrebačka ispratila Torcidu, krenuli su prema Lici..

- Postupci klubova i policije prije i poslije utakmice prema navijačima, pogotovo gostujućim, su u potpunoj suprotnosti sa sportskim rivalstvom koje imamo često prilike gledati.  Po završetku utakmice gostujući navijači koji nisu iz Dalmacije kao i oni koji imaju nekoga kod koga mogu prenoćiti su ispraćeni iz kruga stadiona i užeg centra grada. Za sve ostale navijače Hajduka koji još nisu odlučili hoće li i na koji način krenuti prema Dalmaciji, GNK Dinamo je osigurao hranu i tople napitke u krugu stadiona, kazao je Jurjević.

Dodao je kako većina navijača Hajduka nije ostala u Zagrebu, ispraćeni su iz šireg centra te su se zaputili prema kući na jug. 

Ali nemoguće je, zasad se ne mogu probiti. Gdje se onda nalaze tisuće navijača, pripadnika Torcide? To je pitanje posebno osjetljivo nakon krvave noći na odmorištu Desinec prošle godine. Odgovore konkretno ne može dati ni zagrebačka PU, osim dijela da je iz svog kruga nadležnosti odnosno iz zagrebačke županije ispratila sve gostujuće navijače. 

RTL-u su u karlovačkoj PU kazali da oni nisu ni pratili navijače, već su osiguravali odmorišta.

- Većina ih je stalo na našim odmorištima, ali su nastavili dalje prema Lici. Na našem ih području skoro niti nema više, kazali su iz PU karlovačke, dok PU ličko-senjska nema saznanja o ruti Torcide, no pretpostavljaju da su zaustavljeni na putu jer ne postoji ni alternativni pravac autocesti za prolaz kroz Sveti rok. 

Komentara 7

MO
modovisisajteMaraschino
06:36 27.02.2023.

Samo mediji i politika "lože" mržnju između Hrvata jer tako lopovi mogu lakše krasti. Torcida i BBB su zajedno branili ovu državu, zajedno jeli, pili, pjevali i krvarili. Torcida i BBB su braća i žalosno je da se dva brata međusobno tuku na radost mrzitelja Hrvata.

Avatar Carbonado
Carbonado
00:38 27.02.2023.

Lijepa gesta Dinama.

DM
drazen.muhvic
12:40 27.02.2023.

Torcida je za razliku od nogometaša Hajduka barem došla na maksimirski stadion. I ipak su i sada ovako zameteni snijegom manje izgubljeni od nogometaša za koje navijaju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije