Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uoči italije

Hrvatska velikodušna prema Gibraltaru: Zabila četiri komada, a mogla je duplo više

Hrvatska - Gibraltar
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/12
07.06.2015.
u 20:00

HNS je putem svog YouTube kanala omogućio stream budući da HRT nije prenosio utakmicu.

Hrvatska je u Varaždinu pred gotovo osam tisuća gledatelja ugostila slabašni Gibraltar i očekivano uvjerljivo slavila sa 4:0. No, bio je to festival promašaja u prijateljskom susretu koji je izborniku Niki Kovaču poslužio kao provjera uoči važnog kvalifikacijskog ogleda protiv Italije. Iako, Gibraltar kvalitetom nikako nije mogao 'odglumiti' Azzurre.

Najveći pljesak na predstavljanju momčadi dobili su kapetan Mario Mandžukić, te Marko Rog koji je bio na klupi za pričuve. Prigodne poklone dobili su, Davor Vugrinec, koji se oprostio od aktivnog igranja, te Andrej Kramarić, koji je dobio nagradu za najboljeg strijelca Prve HNL.

Hrvatska je od početka pritisnula inferiornog suparnika pa je Anas Sharbini pogodio već u 7. minuti, i to nakon ubacivanja Šime Vrsaljka. Osam minuta kasnije bilo je 2:0. Mateo Kovačić je pogodio kad je izašao sam ispred golmana Gibraltara i prebacio ga petom. Dugom loptom pronašao ga je Tin Jedvaj.

A onda su se sve do 53. minute i pogotka Marija Mandžukića ispromašivali Brozović, Sharbini, Kovačić pa i Mandžo. Ipak, napadač Atletico Madrida prekinuo je golgeterski post dug četiri mjeseca. U skoku ga je pred golom gurnuo suparnički igrač, a slovenski sudac Jug pokazao je na bijelu točku. Mandžukić je sigurno realizirao jedanaesterac.

Ritam Hrvatske u nastavku je pao, a izbornik Kovač obavio je svih šest izmjena do 67. minute. Konačan rezultat postavio je Andrej Kramarić pogodivši glavom u 77. minuti, a korner je izveo Pašalić.

Gibraltar je prvi udarac prema Subašiću uputio tek u 80. minuti, a najbolji u gostujućoj momčadi bili su vratari Perez i Robba. Zaustavljali su sjajne prilike hrvatskih reprezentativaca.

Tijek utakmice:

HRVATSKA - GIBRALTAR (2:0) 4:0 (Sharbini 7, Kovačić 15, Mandžukić 53, Kramarić 77)

90' Završila je utakmica u Varaždinu! Hrvatska je bez teškoća pobijedila slabašni Gibraltar 4:0, a rezultat je mogao biti i uvjerljiviji. Strijelci su bili Sharbini, Kovačić, Mandžukić i Kramarić.

80' Prvi udarac Gibraltara na utakmici. Pokušali su gosti iz daljine, ali Subašić nije imao težak zadatak

77' GOOOL! Hrvatska je povećala vodstvo na 4:0! Kramarić je pogodio udarcem glavom nakon kornera

65' Jajalo i Pašalić ulaze umjesto Badelja i Brozovića

57' Strijelac Mandžukić napustio je igru, a umjesto njega ušao je Nikola Kalinić

53' GOOOL! Hrvatska vodi 3:0! Mandžukić je bio precizan s bijele točke

53' Jedanaesterac za Hrvatsku! Igrač Gibraltara gurnuo je u skoku Mandžukića, a sudac dosudio najstrožnu kaznu

46' Počelo je drugo poluvrijeme! Kramarić i Rebić ušli su u igru umjesto strijelaca, Sharbinija i Kovačića.

45' Završilo je prvo poluvrijeme. Hrvatska vodi 2:0 iako je prednost mogla biti mnogo veća. Proslavio se gostujući vratar

15' GOOOL Hrvatska već vodi 2:0! Mateo Kovačić je pogodio nakon što je izašao sam ispred golmana Gibraltara i prebacio ga petom. Fenomenalan potez!

7' GOOOL Hrvatska je odmah pritisnula suparnike i rano povela. Strijelac je bio Anas Sharbini! Vrsaljko je sjajno prošao po desnoj strani i ubacio za Sharbinija koji je zakucao loptu od prečke u gol.

1' Počela je utakmica u Varaždinu

HRVATSKA: Subašić - Vrsaljko, Jedvaj, Lešković, Leovac - Badelj (od 67. Jajalo) - Pjaca (od 57. Perišić), Kovačić (od 46. Kramarić), Brozović (od 67. Pašalić), Sharbini (od 46. Rebić) - Mandžukić (od 57. Kalinić).

GIBRALTAR: Perez, Bosio, Garcia, R. Casciaro, Rovegno, Bardon, Walker, Guiling, Priestley, Duarte, Gosling.

Već ranije je bilo poznato da HRT neće raditi prijenos ove utakmice, ali, kako je jučer rekao glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak, tražile su se druge opcije. HNS je putem svog YouTube kanala omogućio stream koji ste mogli pratiti i na portalu Vecernji.hr.

>>HRT neće prenositi utakmicu Hrvatska - Gibraltar!

Komentara 52

L0
luena 01
11:38 07.06.2015.

HRT ne prenosi prijateljsku ali zato mozemo preko youtube-a pratiti..Ja uvijek gledam na Live tv putem interneta... Sramota je za "nasu" TV ...Njemacka prenosi svaku utakmicu svoje reprezentacije pa da igraju i sa treceligasem ... Vrijeme je da se nasa TV privatizira bar bi ljudi znali za sto placaju pristojbu,a ne da samo placaju Radmana i njegove uhljebe...

KA
Kaliopa
12:19 07.06.2015.

Bitno je da na HTV-u može pjevati Miroslav Ilić, a hrvatska nogometna reprezentacija nije važna.

Avatar zagorac2
zagorac2
11:57 07.06.2015.

luena 01, to je uredu sta Njemacka prenosi svoju reprezentaciju ali u njemackoj je I TV Njemacko dok u Hrvatskoj HRT nije Hrvatska nego je SDPeova a oni nemaju nikakav interes da pokazuju nesto Hrvatsko

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije