Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA ZA TROFEJ

Gdje gledati finale Kupa? Hajduk na Rujevici brani naslov prvaka protiv Šibenika

Split: U 18. kolu Supersport HNL-a sastali se Hajduk i Šibenik
Miroslav Lelas/PIXSELL
24.05.2023.
u 08:37

Hajduk je branitelj naslova i u ovom će finalu pokušati doći do svojeg osmog trofeja u Kupu, dok Šibenik čeka na svoj prvi trofej. Ovo će im biti drugi finalni pokušaj, i to opet protiv Hajduka

Hajduk i Šibenik danas se bore za trofej. Od 19 sati na Rujevici u Rijeci Splićani i Šibenčani igraju finalnu utakmicu 32. izdanja Hrvatskog nogometnog kupa.

Hajduk je ove sezone do finala Kupa došao preko Tehničara iz Cvetkovca (5:1), Mladosti Ždralovi (2:0), Osijeka (2:1) te Slaven Belupa (1:0), dok je Šibenik na putu do finala svladao Jadran iz Poreča (2:1), Goricu (2:0), BSK iz Bijelog Brda (2:0) te Dinamo (2:1).

Hajduk je branitelj naslova i u ovom će finalu pokušati doći do svojeg osmog trofeja u Kupu, dok Šibenik čeka na svoj prvi trofej. Ovo će im biti drugi finalni pokušaj, i to opet protiv Hajduka.

U tom jedinom Šibenikovom nastupu u finalu Kupa, 2010. godine, Hajduk je slavio u obje utakmice s ukupnih 4:1. Na Poljudu je Hajduk slavio 2:1 golovima Tičinovića i Ibričića (za Šibenik je zabio Ermin Zec), a na Šubićevcu je u uzvratu splitska momčad slavila 2:0 golovima Vukušića i Ibričića.

U ovosezonskom finalu, u odnosu na tu utakmicu prije 13 godina, Hajduk vrlo vjerojatno ima čak i istančaniju ulogu favorita. Splitska momčad će prvenstvenu sezonu završiti uvjerljivo na drugom mjestu, dok su Šibenčani prije četiri dana saznali da ispadaju iz HNL-a. Međutim, strateg Hajduka Ivan Leko upozorava da forma u prvenstvu i Kupu nisu ista stvar.

- Ovo je za nas ključna utakmica. Momčad je mirna i dobro trenira. Puni smo vjere i samopouzdanja. U Kupu razlika u kvaliteti i formi nije tako izražena kao u prvenstvu. Najljepše su ovakve utakmice - na neutralnom terenu i kad se finale igra na jednu utakmicu - rekao je trener Hajduka, te dodao:

VEZANI ČLANCI:

- Ne osjećam pritisak. Sretan sam jer imam grupu momaka koji su inteligentni i ne moram im ništa previše objašnjavati. U Kupu postoje samo mirnoća i koncentracija, fokus na nogomet. Imali smo peh u Koprivnici da su nam se ozlijedila dvojica stopera. Borevković neće sigurno igrati, a za Awaziema ne znam

Finalni susret na Rujevici je najavio i trener Šibenika Damir Čanadi.

- U finalu smo, to je najbitnije, da dobro odigramo. Ovo što je bilo u prvenstvu je prošlo. Gledamo pozitivno. Proteklog vikenda smo bili depresivni, ali mislim da je ekipa spremna i da znaju što moraju odraditi. Mislim da to možemo. Jedna utakmica, izazov. Iako nismo favoriti, svi će reći da je 90-10 za Hajduk, ali želimo iskoristiti tih deset posto šansi - rekao je Čanadi, te istaknuo:

09.09.2022., stadion Subicevac, Sibenik - 9. kolo SuperSport Hrvatske nogometne lige, HNK Sibenik - HNK Hajduk. Filip Krovinovic Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

- Pripremili smo se za Hajduk. Moramo fizički biti na nivou. Imamo još Kup, to nam je prilika da pokažemo da imamo vrijednost. Kada ispadneš iz lige, onda je ovakva utakmica platforma za sve, za dokazivanje. U nogometu jedna situacija može sve preokrenuti. Imamo sastav, vraća nam se Perić, Iker Pozo isto. Vjerujem da ćemo biti agresivni, moćni.

Susret Hajduka i Šibenika možete s početkom od 19 sati pratiti na programu MaxSport 1, a emisija uoči finalne utakmice počinje sat vremena ranije.


 
 

Komentara 4

VK
vječni krojf
02:35 25.05.2023.

Hajduk brani naslov prvaka?,Kakvog prvaka?Netko izgleda sanja.

DA
Darlboro
14:50 24.05.2023.

Šibenik da i je realno bolji od hajduka, svi znamo da se nažalost ne može dogoditi da Šibenik to uzme.. ovi doli su se osigurali da uzmu trofej

Avatar babinjak1984
babinjak1984
11:40 24.05.2023.

HRT ništa,a finale kupa maršala Tita??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije