Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JUNIORI IZ 1998.

Gasol i Navarro još igraju, naša tri naraštaja nestala

\'Spain\'s celebrate their victory at the end of the EuroBasket 2011 final between Spain and France in Kaunas on September 18, 2011.     AFP PHOTO/ JOE KLAMAR \'
AFP
19.09.2011.
u 22:24

Španjolci su izgradili trofejnu momčad na dvojici juniorskih prvaka iz 1998.

Furija je nezaustavljiva. Posljednjih godina, kada je kompletna, na Starom kontinentu nitko joj ne može ništa, a na svjetskoj sceni favoriti u igri s njom jedino su Amerikanci, ali samo kada su u najjačem sastavu.

Od 2006. do danas Španjolci su bili svjetski prvaci (2006.), srebrni na Olimpijskim igrama (Peking, 2008.), dvaput europski prvaci (2009. i 2011.) i jednom europski doprvaci (2007.).

Dva su igrača ključna za te uspjehe - MVP Eurobasketa Juan Carlos Navarro (31) i centar LA Lakersa Pau Gasol (31). Premda je Navarro u posljednje tri utakmice postigao 88 koševa (26, 35 i 27), rezultati reprezentacije sugeriraju da je od njih dvojice važniji Gasol. Jedini poraz u Litvi Španjolci su doživjeli od Turske, kada nije igrao Gasol. Njega nije bilo ni u četvrtfinalu prošlog SP-a kada su Španjolci izgubili od Srbije.

Gasol i Navarro juniorski su prvaci Europe iz 1998. godine.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije