Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karate

Garibović osvojio srebro na turniru Svjetske lige u Šangaju

Enes Garibović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
09.12.2018.
u 14:40

U finalnom nastupu u Šangaju Garibović je izgubio od Ukrajinca Stanislava Horune s 4-0, ali na putu do finala hrvatski je reprezentativac ostvario šest pobjeda

Hrvatski reprezentativac Enes Garibović osvojio je srebrno odličje u kategoriji do 75 kg na turniru Svjetske karate lige Serije A u Šangaju, gdje je u finalu bolji od njega bio Ukrajinac Stanislav Horuna.

Turniri Svjetske lige serije 1 i serije A sada su i dio kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju, a riječ je o prvom takvom natjecanju nakon SP-a u Madridu na kojem je Ivan Kvesić postao svjetski prvak. 

Enes Garibović
1/6

U finalnom nastupu u Šangaju Garibović je izgubio od Ukrajinca Stanislava Horune s 4-0, ali na putu do finala hrvatski je reprezentativac ostvario šest pobjeda. Na startu bio je bolji od Tajvanca Hung-Yuan Tsenga 9-2. Uslijedile su i uvjerljive pobjede protiv Kineza Kangje Wanga s 5-0, Alžirca Mouada Alchachea 3-0 i Španjolca Saenza-Torre Rodriga Ibaneza sa 7-0. 

U četvrtfinalu Garibović je bio bolji i od Iranca Arasha Alinezhadkafshgarija 4-3, a u polufinalu minimalnu pobjedu (3-2) ostvario je i protiv Japanca Yusrija Sakiyame.

- Horuna je poveo udarcem nogom u glavu sa 3-0, sudački vrlo dvojbeno. Mogli su u dva navrata suditi "ushiro geri" i kasnije "kizami djako" u glavu. Nije se dogodilo. Ukrajinski natjecatelj je pobijedio u finalu, ali izuzetno sam zadovoljan nastupom u Kini - izjavio je nakon osvojene srebrne medalje Enes Garibović.

Ukupno je nastupilo sedmero hrvatskih karatista. Ana Lenard u 1. kolu natjecanja u kategoriji do 61 kg bila je bolja od Australke Kristine May 1-0,  protiv Šveđanke Anne-Johanne Nilson u borbi nije bilo bodova, ali je sudačkim preglasavanjem dalje išla naša predstavnica, a u osmini finala Ana je svladala i Austrijanku Alisu Buchinger s 1-0. U četvrtfinalnoj borbi slavila je Kanađanka Maya Yumaae istim rezultatom.

Ivan Kvesić (-84 kg) nakon pobjeda nad Amerikancem Matthewom Derryberyem 3-0 i Jordancem Mahmoudom Sajanom 2-0 ispao je od Francuza Nuna Moreire i to zbog prvog osvojenog boda francuskog natjecatelja. Borba je završila 3-3. 

U kategoriji do 67 kg Boran Berak svladao je Indonežanina Maruli Butar Butara sa 4-2, ali u nastavku izgubio od Iranca Amira Mehdizadeha s 1-0. Jelena Pehar u kategoriji do 50 kg nadvisila je Nizozemku Yamaiku Kuijper 7-1, ali natjecanje završila porazom od Indonežanke Sari Srunite Sukatendel 3-0. U prvom nastupu izgubile su Ljiljana Pendić (-55 kg) i to od Nizozemke Tatjane Izelaar s 3-0, te Vlatka Kiuk koju je u katama porazila Iranka Fatemeh Dastak Sadeghi s 5-0.

Na posljednjem ovogodišnjem turniru Svjetske lige u Šangaju sudjelovalo je 1176 seniora iz 80 zemalja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije