Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARKO BUNTIĆ

Gađali me upaljačima i plastičnim bocama, ali naslov je tu

storyeditor/2022-06-14/bunta.jpg
Privatna arhiva
15.06.2022.
u 18:50

– Nisam naučio grčki jer ovdje svi govore engleski. Šokirao sam se jednom kada sam došao u banku, a jedna bakica od 80 godina upitala me nešto na grčkom. Rekao sam da ne govorim grčki, a ona mi se obratila na tečnom engleskom - rekao je.

Marko Buntić (25) odradio je sjajnu sezonu u grčkom Olympiacosu. Bivši rukometaš Metkovića, Izviđača, Medveščaka i Spačve može se pohvaliti naslovom prvaka Grčke. Njegov Olympiacos bio je u finalu doigravanja bolji od AEK-a.

- Igrački uzor mi je Mirza Džomba, a Denis Buntić mi je rođak, bio mi je sportski direktor kada sam igrao u Izviđaču.

Zaboravi crvenu boju

– U finalnoj seriji pobijedili smo s 3:1, a zanimljivo je da su se svi susreti igrali na neutralnom parketu, u gradu Halkidi. Kada smo mi bili domaćini, u dvorani su mogli biti samo naši navijači i obrnuto. Atmosfera u dvorani bila je paklena na sve četiri utakmice. Kako igram na mjestu desnog krila, imao sam dosta "bliskih" susreta s navijačima AEK-a. Gađali su me upaljačima, plastičnim bocama. Nije mi jasno zašto u Grčkoj vlada takva mržnja među navijačima. Primjerice, kada sam došao u klub odmah su mi rekli da ne nosim nikakva obilježja kluba u drugim dijelovima Atene jer bih mogao teško nastradati – rekao je Buntić.

U kakvom je statusu rukomet u Grčkoj?

– Najpopularniji su nogomet i košarka, pa onda vaterpolo, dok je rukomet na četvrtom mjestu – priča Buntić.

Zar nije u Olympiacosu trener bio Nenad Kljaić?

– Da, ali je otišao jer se prošle sezone nije igralo prvenstvo zbog pandemije. Prije dvije sezone u klubu je igrao još jedan naš igrač, Matija Špikić. Budžet grčke lige sigurno je veći nego budžet hrvatske lige, u Olympiacosu je prosječna plaća igrača oko 4000 eura.

Kako ste se snašli u Ateni, gradu od četiri milijuna stanovnika?

– Na početku je bilo jako teško. Grad je ogroman, ima puno sadržaja, a u ovih devet mjeseci koliko sam živio u Ateni od znamenitosti sam uspio vidjeli samo Akropolu. Dobio sam automobil na korištenje, ali sam se uglavnom vozio metroom. Nema šanse da se vozim u toj velikoj gužvi gdje nitko ne poštuje propise.

I bakice pričaju engleski

Jezik?

– Nisam naučio grčki jer ovdje svi govore engleski. Šokirao sam se jednom kada sam došao u banku, a jedna bakica od 80 godina upitala me nešto na grčkom. Rekao sam da ne govorim grčki, a ona mi se obratila na tečnom engleskom. Čudo.

Sljedeća sezona?

– Odlazim u Njemačku, u njihovu Treću ligu. Riječ je o klubu Vinnhorst koji trenira Davor Dominiković. Znam, svi će reći zašto Treća liga, ali želim raditi s vrhunskim trenerom poput Dominikovića – zaključio je Buntić.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
23:02 15.06.2022.

"I bakice pričaju engleski"...jezik se ne priča no govori.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije