Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSTALI U KVALIFIKACIJE

Gaćina i Boroš u glavnom turniru

Tamara Boroš
Marko Prpić
23.11.2009.
u 15:41

U srijedu u Varšavi počinje posljednji Pro Tour turnir godine, na kojem će hrvatske boje braniti osam stolnoteniskih reprezentativaca i reprezentativki.

U konkurenciji stolnotenisačica to su Tamara Boroš, koja će kao 33. igračica svjetske rang liste nastupiti izravno u glavnom turniru, dok će Andrea Bakula i Mirela Đurak put do glavnog turnira tražiti preko kvalifikacija.

- Tamara je prošli tjedan trenirala s ruskom reprezentacijom koja je bila u Zagrebu i mogu reći da je odradila odličan posao. Uglavnom svi su zdravi i dobro su se pripremili za posljednji turnir godine. Usto, Mirela je gotovo sigurna za nastup na Finalu Pro Toura u konkurenciji U-21, što je zaista velika stvar. Tamara još teoretski ima izglede da se kvalificira na Pro Tour Finale, ali realno će to biti dosta teško. Bilo bi joj potrebno da u Varšavi uđe među 16 ili među osam, a budući da je turnir vrlo jak, takav plasman je teško za očekivati. Ipak, ne treba stvarati nikakav pritisak, jer nije ništa strašno ako se ne uspije. Ako se plasira, to će biti samo bonus – objasnio je trener naših stolnotenisačica Neven Cegnar.

Od stolnotenisača će put Varšave Andrej Gaćina, koji je kao i Tamara, izravno u glavnom turniru, dok će u kvalifikacijama nastupiti Roko Tošić, Tomislav Zubčić, Tomislav Kolarek i Borna Kovač.

- Dečki su i na Europskom prvenstvu i poslije njega pokazali da imaju kvalitetu. I mislim da Zvonimir Korenić radi odličan posao s njima. Mislim da je ova ekipa, čak i kada Zoran Primorac neće više igrati, čvrsta okosnica za daljnje uspjehe. Inače, njima je ovo samo jedan u nizu kontrolnih turnira za iduće Europsko prvenstvo, koje se sljedeće godine održava u Ostravi – zaključio je Cegnar.

Kvalifikacije poljskog Pro Toura počinju u srijedu, 25. studenog, dok je glavni turnir na rasporedu u petak, 27. studenog.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije