Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stroj za golove

Bio je najbolji napadač svijeta, Ćiro ga je psovao, a nećete vjerovati čime se danas bavi

Batistuta Hrvatska
Foto: Sinisa Hancic/PIXSELL
16.03.2015.
u 15:59

- Ni Zvone (Boban, nap. a.), ni ja ne bismo dali Šukera za deset Batistuta. Je.. te Batistuta, rekao je Ćiro i nasmijao novinare

Prošlo je točno deset godina otkako je jedan od najvećih nogometaša svih vremena prestao igrati nogomet. Gabriel Batistuta imao je sjajnu karijeru, a najbolje godine dao je Fiorentini. U njoj je proveo devet sezona, godinama bio najbolji klupski strijelac te osvojio kup i superkup. Igrajući za Romu, osvojio je prvenstvo i superkup, a ima i pregršt individualnih priznanja.

Bio je najbolji strijelac Italije, dvaput Copa Americe, a postao je i rekorder u katarskoj ligi. Pele ga je 2004. godine proglasio jednim od najboljih živućih igrača svijeta, bio je argentinski igrač godine 1998., a godinu dana kasnije Fifa ga je proglasila trećim najboljim igračem svijeta. Uza sve nabrojano, on je još uvijek najbolji strijelac u povijesti Argentine, u 78 nastupa zabio je 56 pogodaka, zbog čega mu je status u Argentini gotovo ravan onome kojeg uživa Diego Maradona.

Nama je, pak, u sjećanju ostao iz 1998. godine kada je Hrvatska igrala protiv Argentine u skupini na SP-u u Francuskoj. U najavi susreta Ćiro Blažević upitan je bi li ga mijenjao za Šukera, a hrvatski izbornik za smiješkom je rekao:

- Ni Zvone (Boban, nap. a.), ni ja ne bismo dali Šukera za deset Batistuta. Je.. te Batistuta - rekao je Ćiro i nasmijao novinare.

A po završetku karijere završio je tečaj za trenera, iako se nikada nije uhvatio tog posla, radije je igrao golf i polo. Štoviše, šokirao je javnost svojom izjavom.

- Ne volim baš nogomet, ne zanima me posebno. Ja sam na njega gledao kao na posao - rekao je Batigol.

A uskoro su se javili i prvi problemi. Počela ga je boljeti noga, bilo je neizdrživo.

- Nakon što sam se prestao baviti nogometom, osjetio sam strašnu bol. Po noći nisam mogao ustati iz kreveta i doći do zahoda koji je bio samo nekoliko metara udaljen. Otišao sam kod doktora i molio da mi odreže nogu, ali rekao mi je da sam lud.

Početkom ove godine Carlos Tevez zabrinuo je javnost kada je izjavio da je Batistutino stanje očajno te da ne može uopće hodati, ali ubrzo je Batistuta sve demantirao i izjavio da se osjeća dobro. A to se može naslutiti i po priči argentinskih medija u povodu desete obljetnice njegova odlaska u mirovinu. Kako pišu, Batistuta je postao pastir. Odlučio se potpuno maknuti od nogometa, kupio je veliki ranč i bavi se stočarstvom te u miru čuva i uzgaja stoku...

>>Bio je najveći talent svijeta, zvali su ga "novi Pele", a nećete vjerovati gdje je danas!

>>Osvajao je Zlatne kopačke, bio uzor Cristianu Ronaldu, a nećete vjerovati gdje je danas

Komentara 34

Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
16:23 16.03.2015.

kad se sjetim tadašnje talijanske lige,,,nema nedjelje da batistuta ne zabije neki euro gol,,,pa momčad parme sa crespom, baggiom, thuramom, bufonom, canavaorom,,,onda inter i ronaldo,,, grande milan i juve sa zidanom,,,nedjelja pa neki noćni derbi u 20 i 45 npr lazio roma ili inter roma,,, božo sušec komentator a ponedjeljkom legendarna petica !!! a gledaj sad jada i čemera i na htv-u i u seriji A

Avatar Ivica_ponovo
Ivica_ponovo
16:17 16.03.2015.

Zašto ne bismo vjerovali kako je bogati čovjek iz Argentine ušao u najvažniju Argentinsku privrednu granu. A nije prvi koji je to učinio. Ako se dobro sjećam i Roberto Baggio je nakon karijere napravio to isto. Kupio ranč u Argentini gdje se bavi stočarstvom.

RH
rhettrhett2015
17:39 16.03.2015.

Poštovani g. Delač, Batistuta u Fiorentini nikad nije osvojio prvenstvo Italije. Fiorentina ga općenito nije osvojila od 60-tih. Bilo bi korektno prema čitateljima i vlastitoj struci provjeriti podatke prije objave teksta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije