Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŽAK UDARAC

Dinamo rigorozno kažnjen, do kraja sezone ostali bez navijača!

Futsal Dinamo - Nacional
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/6
04.04.2016.
u 22:59

Uz utakmice bez gledatelja, Futsal Dinamo mora platiti i 25 tisuća kuna kazne

Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza brzo je donijela odluku o kazni za Futsal Dinamo na utakmici protiv Nacionala (0:2), kad su napadnuti savjetnik hrvatskog prvaka Ivica Đolo i golman Ivan Pavlić. Prema neslužbenim informacijama iz izvora bliskih Savezu, morat će platiti 25 tisuća kuna kazne i odigrati pet utakmica bez gledatelja.

Konkretnije, 20 tisuća kuna "odrezano" je za povike "Tovarske pi**e" i "Ubi tovara", a pet tisuća kuna i pet utakmica bez gledatelja zbog utrčavanja navijača na teren, fizičkog napada na igrača Nacionala i u konačnici prekida utakmice.

Rigorozna je to kazna jer gledatelji znače prihode za Futsal Dinamo, a do kraja sezone ih prema ovoj kazni neće ih biti, kao što će biti i 25 tisuća kuna manje u klupskoj blagajni. Riječ je o novcu koji su malom i mladom klubu itekako značajni.

Nije pomoglo pred Disciplinskom komisijom HNS-a ni to što su se iz Futsal Dinama ispričali te preuzeli odgovornost za nemile događaje. Također, iako su u Dinamu to željeli, Nacional zbog ponašanja njihova savjetnika nije kažnjen.

– Klub ovim putem preuzima svu odgovornost zbog propusta u organizacijskom smislu, međutim, radi objektivnog informiranja moramo upozoriti na neprimjereno ponašanje Ivice Đole, inače osuđivanog za razna kaznena djela i osobe krajnje dvojbenog morala. Riječ je o osobi koja je svim ljudima aktivnima u hrvatskom futsalu poznata po krajnje neprihvatljivom ponašanju koje se nebrojeno puta manifestiralo kroz provokacije. Đolo od osnutka našeg kluba vrši konstantne napade na Futsal Dinamo i naše navijače šireći netrpeljivost i unoseći zatrovane odnose u hrvatski futsal. Koji su njegovi motivi za to, ne znamo, ali jedan je svakako zavist radi konkurencije koju je dobio u gradu – bio je komentar Futsal Dinama na incident.

>> Futsal Dinamo: Preuzimamo odgovornost, ali imamo dokaz da je naš navijač napadnut

Komentara 24

MA
..Marsijanac
05:57 05.04.2016.

Nitko tu nasilnicku bagru ne zeli. U zatvor sa njima vec jednom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DR
draxy
06:41 05.04.2016.

Blago su kažnjeni za ovako težak prekršaj.Ja se ne sjećam da je u bilo kojem sportu na utakmici prve lige u Hrvatskoj navijač udario igrača.

ED
europski dinamo
23:16 04.04.2016.

Umjesto na tekmu neka naprave karusel i ludilo brale.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije