Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mali nogomet

Futsal Dinamo krenuo je željom i mladim, domaćim dečkima

13.10.2018.
u 17:41

MNK Futsal Dinamo i ove sezone kreće u borbu za naslov prvaka. U subotu (20 sati) gostuje u Makarskoj

Za razliku od onog što smo navikli gledati u nogometnom, pa i malonogometnom svijetu u kojemu se sve vrti oko novca i kupnje stranih igrača Futsal Dinamo ima drugačiji plan.

– Uvijek u podsvijesti imam zagrebačku Cibonu koja je nekoliko puta bila prvak Europe, to su domaći dečki i sve je to pokazatelj da, ako radimo dobro, prije ili kasnije napravit ćemo ekipu koja će biti glavna u Hrvatskoj, a zašto ne i u Europi. Nije nemoguće. Znamo svi da napraviti ekipu ne znači tako kupiti pet Brazilaca, to onda nije tvoja ekipa. Ekipu gradiš kao što mi radimo. Nadam se da ćemo jednoga dana požeti lijepe rezultate. A i lijepa je priča kada nekog odgajaš odmalena, a on postane netko i nešto. Vjerujemo da je to pravi put – kaže trener MNK Futsal Dinama Mićo Martić (54) koji je zadovoljan pripremama pred sezonu, koja je počela 5. listopada, remijem (3:3) s Brodom 035.

– Trener za fizičku pripremu Hrvoje Božičković radi odličan posao po svim faktorima, osjetio je žilu kucavicu svih igrača, ali je uveo nove tehnologije, novitete, analize, praćenje utakmica i treninga, sretni smo što ga imamo. Što se pojačanja tiče, s jedne strane ostali smo bez nekih igrača, s druge smo neke dobili, a i pitanje je hoće li Matija Đulvat biti u stanju igrati jer je ozlijeđen. No dodali smo i tri klinca: Mužara, Vukelića i Mišića. Oni su nekako nade, ali priključili smo ih da vidimo kakav su materijal.

Što je najbitnije u Dinamovoj igri?

– Naš intenzitet. Mi, gdje god igramo, pokušavamo držati protivnika iza našeg gola, tjerati ga da puno trči. Nastojimo potrošiti protivnika i lomiti ga na kraju utakmice – kaže trener Martić koji je svjestan da je liga jaka i da su tu navijači jako bitni.

– Kada se osjeti taj huk na tribinama, naši trče i daju sve od sebe i neovisno o rezultatu odemo kući zadovoljni. To je jedna lijepa priča i mladim igračima je bitno da, kada dođu, vide tu podršku. Navijači su naša snaga – zaključio je Dinamov trener Martić.

Predsjednik kluba i igrač Matija Đulvat (42) rekao je pak nešto o Dinamovoj školi.

– Priključio se Antonio Franja koji je postao voditelj omladinske škole, Jakov Grcić vodi kadete... Pojačali smo se, a dobili smo i pomoć sportskog centra Fairplay. To su dvije dvorane; jedna je u istočnom dijelu grada, druga u zapadnom i tamo razvijamo školu. Pokazalo se to jer na početku sezone dobili smo 40-ak novih klinaca – kaže Đulvat koji je zadovoljan novim dečkima, ali još postoji žal za preminulima: Matijom Caparom i Oskarom Kadrnkom čiji su dresovi na prvoj utakmici sezone umirovljeni.

– Pokušat ćemo raditi u sjećanje na njih. Dresove s brojevima 2 i 18 više nitko u klubu neće nositi. 

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

AR
Artukovic
18:04 13.10.2018.

Ma koga to briga? Mali nogomet za male navijace.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije