Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽALIT ĆE SE

Futsal Dinamo: Kazna je skandalozna, žele uništiti naš klub

Futsal Dinamo
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/12
06.04.2016.
u 14:28

"Futsal Dinamo ovu kaznu ne može shvatiti drugačije nego kao tendeciozan pokušaj uništavanja i gašenja kluba"

Nakon kazne HNS-a radi događaja na utakmici Futsal Dinama i Nacionala kojom je određeno plaćanje novčanog iznosa od 25.000 kuna te pet utakmica igranja bez prisutnosti gledatelja, Futsal Dinamo izrazio je svoje duboko razočaranje i ogorčenje ovakvom odlukom.

- Smatramo kako je kazna skandalozna. S obzirom na amaterski status kluba i ovog sporta te dosadašnju praksu nadležnog tijela u kažnjavanju sličnih i većih prekršaja, a pogotovo usporedivši je s kaznama za profesionalne klubove velikog nogometa i drugih sportova. Radi se o kazni koja je protivna praksi UEFA-e, a pogotovo izravno nadležnog HNS-a na svim razinama i koje se ironično poklapa s obilježavanjem smrti nogometaša Hrvoja Ćustića za koju nikad nitko nije odgovarao. Također, moram ukazati na činjenicu da su neki profesionalni klubovi iz 1.HNL čiji su navijači višestruki recidivisti, za puno veće prekršaje počinjene od strane članova uprave tih klubova kažnjeni puno manjom kaznom. Dosadašnja najveća kazna određena nekom klubu u velikom nogometu iznosila je tek 10.000 kuna više od novčane kazne određene Futsal Dinamu - kazao je potpredsjednik kluba Juraj Čošić.

Iz Futsal Dinamo još su jednom poručili kako nema opravdanja za udaranje protivničkog igrača od strane izgrednika i za što još jednom preuzimaju odgovornost, ističući kako je to vjerojatno prvi put u Hrvatskoj da je neki klub prihvatio svoj dio krivnje, a posebno s ponosom ističu svjetski raritet da su isto učinili i navijači.

"Futsal Dinamo će se žaliti na izrečenu kaznu i želi ukazati da propisana novčana kazna, a pogotovo kazna od 5 utakmica bez gledatelja nije kazna izgrednicima nego kazna za sve naše navijače te sve ljubitelje dobrog nogometa koji ni na koji način nisu sudjelovali u incidentu. To je kazna klubu koji uredno izvršava svoje obveze, ima najviše trenera i stručnih djelatnika, a posebnu pozornost pridaje omladinskoj školi i mlađim uzrastima. Klubu u kojem se sportom iz čiste ljubavi prema nogometu, rekreaciji i zdravom načinu života okuplja desetine kadeta, juniora i seniora. Ovo je kazna klubu koji živi isključivo od svojih članova i gledatelja te gradi svoju priču bez političkih dotacija, sumnjivog kapitala i sličnih u nas nažalost uobičajenih modela upravljanja sportskim kolektivima. Zbog svega navedenog Futsal Dinamo ovu kaznu ne može shvatiti drugačije nego kao tendeciozan pokušaj uništavanja i gašenja kluba koji je očito trnu oku pojedincima iz vrha HNS-a i moćnicima kojima ne odgovara ova vrhunska sportska priča u organizaciji entuzijasta i navijača", napominje se u priopćenju kluba.

- Tražimo da ta kazna bude jednaka počinjenom u skladu s dosadašnjom praksom nadležnih tijela, recidivnosti slučaja, amaterskom statusu ovog sporta i posljedica koje može izazvati - kazao je Matija Đulvat te dodao:

- Ovim putem pozivamo sve naše navijače, ljubitelje nogometa i sporta da dođu u Dom sportova u subotu 9. 4. od 19:30 i podrže Futsal Dinamo u odlučujućoj utakmici za doigravanje te da pokažu da je ljubav prema sportu i vrijednostima koje zastupa.

>> Futsal Dinamo: Preuzimamo odgovornost, ali imamo dokaz da je naš navijač napadnut

Komentara 10

Avatar Pravi Slovenac na kvadrat
Pravi Slovenac na kvadrat
15:02 06.04.2016.

imaju pravo da je kazna skandalozna, ali skandalozno BLAGA! za upad huligana na teren, napad huligana na igrače, nokautiranje protivničkog igrača, tu huligansku prćiju trebao je baciti u najniži rang natjecanja bez prava na povratak u najvši rang najmanje 25 godina!!!!!!!!!!!!!

PE
peroskretnicar
14:42 06.04.2016.

LICEMJERI!!!! Godinama ste nabijali novčane kazne GNK DINAMU , harali Europom , krali po benzinskim , palili baklje , tukli se , uništavali tuđu imovinu... utakmice bez gledatelja( PSV) i sad kad ste si zabili autogol plačete ko one plačipickice sa poljuda .

Avatar petrolio
petrolio
15:04 06.04.2016.

klub poziva svoje "navijače" na novu utakmicu...zaboravili su dodati - samo one bez dosjea...ali problem je što će onda tribine ostati prazne, hahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije