Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Španjolska

Furija bila u hotelu kojemu je prijetilo urušavanje!

hotel gniewino
sport.gadu-gadu.pl
25.07.2012.
u 10:54

Vlasnik hotela Gniewino napravio je hotel za 250 osoba iako je potrebne građevinske dozvole imao samo za kapacitet od 150 ljudi.

Španjolci, europski prvaci u nogometu, nisu ni svjesni koliko su sreće imali tijekom svog boravka u Poljskoj. Naime, hotel Gniewino, u kojem su bili za vrijeme Eura, sagrađen je bez valjanih geotehničkih dozvola!

Skandal su prvi otkrili poljski novinari koji su dobili nalaz poljske antikorupcijske agencije, a ona je otkrila da izvođač radova i financijer cijelog projekta gradnje hotela nisu imali potrebne građevinske i lokacijske dozvole pa su ih krivotvorili kako bi na vrijeme završili hotel! Koji je, usput rečeno, sagrađen na padinama brijega!

– Takvo stanje ugrozilo je živote i zdravlje mnogih ljudi – kaže se u izvještaju antikorupcijske agencije, a piše i kako je nepoštivanje građevinskih standarda moglo dovesti do urušavanja cijele ili dijelova zgrade.

O čemu se zapravo radi? Investitor je dobio dozvole za gradnju hotela za 150 osoba, ali je on na svoju ruku povećao kapacitet hotela na 250 osoba iako nije imao pravovaljano geološko rješenje i potvrdu o stabilnosti tla. Također, hotel je smješten na kosinu, a nije imao riješen mogući rizik i problem klizanja.

Vlasnici hotela sve su demantirali navodeći da imaju sve potrebne dozvole i kako ni u jednom trenutku nitko nije bio ugrožen.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije