Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONZUM CROATIA OPEN

Frankopan: Termin je najbolji i nećemo ga mijenjati, ali razmišljamo o tome da promijenimo podlogu

20.07.2015., Umag - 26. Konzum Croatia Open Umag. Kids Week sa tenisacima Blaz Kavcic i Mikhail Youzhny.  Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
21.07.2015.
u 17:32

Za promjenu podloge na umaškom turniru lobirao je naš najbolji tenisač, a i Švicarac Stanislas Wawrinka, jedan od najboljih svjetskih igrača, obećao je da će pomoći

Bez obzira što je već dugo u teniskom biznisu - zanat je pekao u IMG-u, jednoj od najvećih sportskih agencija - 37-godišnjem Lawrenceu Frankopanu, Londoncu hrvatskih korijena, ovo je prvo iskustvo na dužnosti direktora jednog ATP turnira. Obitelj Lukšić ukazala mu je povjerenje da vodi umaški Konzum Croatia Open i on je sad već debelo zagrizao u taj posao.

Beton umjesto zemlje?

- Nije lako, to je moje prvo iskustvo, ali organizacija turnira je uhodana, imam kvalitetne suradnike, i zasad sve štima. Moj otac je Hrvat (podrijetlom s Visa - op. a.) i meni je jedan ovakav posao u Hrvatskoj bio poseban izazov. Želim pomoći da turnir nastavi rasti kako bismo kroz njega što bolje promovirali Umag, Hrvatsku i hrvatski tenis. Imali smo spektakularno otvaranje, imamo kvalitetne sudionike i srećom nije bilo ozljeda, pa smo imali samo par otkaza. A termin je malo nezgodan, odmah nakon Davisova kupa i uoči američke sezone na betonu - kratko je raportirao Frankopan kojemu u Umagu podršku pruža i supruga.

Da, termin Umaga je takav, dugo se već priča o promjeni, ali...

- Vlasnik turnira je Istraturist i naravno da moramo voditi računa o njegovim interesima. A u Istraturistu smatraju da im je ovaj termin najbolji - kaže direktor.

Ako već neće biti promjene u kalendaru, dugoročno se razmišlja o promjeni podloge. U "pismu namjere" koje su vodstvu ATP-a odvojeno poslali, Frankopan i Marin Čilić zatražili su odobrenje za prebacivanje na betonsku podlogu. Zasad je taj zahtjev odbijen (američki lobi je prejak), ali Frankopan kaže da će i dalje "pritiskati" a lobirat će i Wawrinka i još neki tenisači.

Još nešto je direktor turnira želio posebno istaknuti:

- Radimo na tome da turnir dobije što više međunarodnih sponzora. Svjesni smo činjenice da je hrvatsko gospodarstvo istrošeno, pa uspostavljamo kontakte s potencijalnim stranim sponzorima. Neki od njih doći će ove godine u Umag, a mi znamo da onaj tko jednom dođe u Umag da se uvijek vraća. Doći će CNN i Eurosport, to će biti značajna promidžba i otvoriti nam nove mogućnosti u tom smislu - napomenuo je Frankopan pohvalivši se da je Nike poslao najbolju opremu sucima umaškog turnira, istu onakvu kakvu ima i razvikani turnir u Dohi.

Delić prvi ispao

Mate Delić prvi je od Hrvata nastupio na ovogodišnjem umaškom turniru i - prvi ispao. Bolji od Kaštelanina bio je Slovenac s britanskom putovnicom Aljaž Bedene, koji je po velikoj vrućini (u hladu 35, na terenu i do 43 stupnja), nakon sat i 15 minuta igre slavio pobjedu sa 6:4, 6:4.

- Izgubio sam zbog nedostatka samopouzdanja iz čega su proizlazile brojne pogreške u igri - rekao je Mate.

Talijan Fabio Fognini prošao je u drugo kolo pobjedom Čehom Jirijem Veselim sa 6:4, 6:4.

>>Odlično raspoložena Heather Mills pozirala s Ivaniševićem

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije