Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Franko Andrijašević u belgijskom Gentu sljedećih pet godina

Franko Andrijašević
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
19.06.2017.
u 20:02

"Franko Andrijašević je izabrao Gent i potpisao s nama ugovor na pet godina. Hrvatski veznjak dolazi iz Rijeke s kojom je prošle sezone osvojio dvostruku krunu", predstavio je svog novog igrača Gent

Najbolji nogometaš Prve HNL u sezoni 2016/17. Franko Andrijašević od ponedjeljka je i službeno novi igrač belgijskog Genta za koji je potpisao ugovor na pet godina.

"Franko Andrijašević je izabrao Gent i potpisao s nama ugovor na pet godina. Hrvatski veznjak dolazi iz Rijeke s kojom je prošle sezone osvojio dvostruku krunu", predstavio je svog novog igrača Gent.

Andrijašević se tako u Gentu pridružio svom reprezentativnom kolegi, vrataru Lovri Kaliniću koji je u taj klub stigao prije pola godine. I Andrijašević i Kalinić su u mlađim kategorijama bili članovi Hajduka, te su u dresu splitskog kluba započeli i seniorsku karijeru. No, dok je Kalinić u Gent stigao upravo iz Hajduka, Andrijašević je 2014. iz Hajduka otišao u Dinamo, sezonu i pol je proveo na posudbi u Lokomotivi, dok je prošle sezone bio jedan od najzaslužnijih igrača za u osvajanju prvog naslova prvaka Rijeke.

U netom okončanoj sezoni Andrijašević je u 32 nastupa postigao 18 pogodaka za Rijeku.

- Najljepše hvala svima u Rijeci, od stručnog stožera, Uprave, Radne zajednice, mojih suigrača, svih ljudi koji rade u HNK Rijeka i koji su dali svoj doprinos osvajanju naslova prvaka i Kupa Hrvatske. Rijeka će mi zauvijek ostati u lijepom sjećanju. Jedno je sigurno, neću zaboraviti da mi je Rijeka pružila priliku da ostvarim svoje snove, osvojim dva trofeja i ostvarim ovaj transfer. Nadam se da sam se svojim igrama odužio i opravdao povjerenje kluba i navijača. Suigračima i Rijeci želim sve najbolje u idućoj sezoni i Ligi prvaka, bit ću njihov vjerni navijač. Još jednom, hvala na svemu - rekao je Andrijašević za Rijekinu službenu internetsku stranicu.

Andrijašević, koji će za tri dana navršiti 26 godina, dosad je odigrao tri utakmice za hrvatsku reprezentaciju i postigao je jedan pogodak.

Komentara 5

Avatar petrolio
petrolio
10:26 20.06.2017.

to je ta razlika kada igrač radi transfer iz dinama ili nekog drugog kluba tipa rijeka ili hajduk...dinamo ima renome koji transfer uveća 100%, a igrač ako nešto vrijedi ode u lige petice...andrijašević da je ostao u dinamu otišao bi za 7-10 mil.EUR i to u neku jaku ligu, a belgijska liga..a što reći

KR
krampus9
21:16 19.06.2017.

Gent,bez komentara.Mogao je ostati u rijeci i cekati da dodje neki veci i bolji klub.

ČI
čikaga
21:31 19.06.2017.

Drago mi je, ali mislim da njegov tempo nije za Belgiju i njihov nogomet.To je dokazano na primjeru Sušića.Malo će zaigrati, pa klupa, a onda povratna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije