Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FRANJO ARAPOVIĆ:

Imam dojam da bismo na Eurobasketu bolje prošli s U-19 reprezentacijom

Franjo Arapović
27.12.2015.
u 21:00

'Nekad imam dojam da bismo na EP-u bolje prošli da je nastupila selekcija U-19 pod vodstvom Ante Nazora.'

Posljednji je čas bio da u Večernjakov ocjenjivački sud za izbor košarkaša godine uvrstimo Franju Arapovića (50), člana generacije '92. i Ciboninu klupsku veličinu. Naime, u godinama koje dolaze Franjo bi kao jedan od izbornika bio u sukobu interesa s obzirom na to da njegov 19-godišnji sin cedevitaš Marko tako napreduje da će u idućih 10 godina i on biti legitiman kandidat za našeg laureata.

– Marku mora bit cilj da bude najbolji hrvatski košarkaš jer, ako tu ambiciju nema, onda se ne mora ni baviti ovim sportom – kazuje tata Franjo koji je svoju desetku namijenio Dariju Šariću, igraču koji bi uskoro mogao postati novi vođa hrvatske reprezentacije.

Bilan je odličan teški centar

– Dario je rođeni pobjednik i ovo je tek njegov početak. Ni u reprezentaciji ne bih dao nikome prednost pred njim jer izgubili smo sve bitne utakmice, pa nekad imam dojam da bismo bolje prošli da je nastupila selekcija U-19 pod vodstvom Ante Nazora.

Još jednog igrača koji druge čini boljima Franjo je stavio na vrh.

Ante Tomić među tri je najbolja centra u Europi. On nije taj koji će zabiti 30, već se ponaša kao razigravač. Nažalost, u reprezentaciji mu nije dano da bude ono što je bio Ćosić. Bilan je odličan teški centar, koji većinu euroligaških utakmica igra protiv Amerikanaca i čini to dobro te je zaslužio bolji tretman u reprezentaciji. Bogdanović može puno bolje nego što sada igra, a Simonove igre u reprezentaciji najugodnije su iznenađenje. Žao mi je što ne mogu glasovati za Marka Tomasa jer to je, zapravo, najbolji hrvatski košarkaš, no on nema sreće s ozljedama.

Franjo je jako zadovoljan kako mu se sin razvija u Cedeviti.

– Nigdje na svijetu u ovim mu godinama ne može biti bolje nego u Cedeviti. Igra euroligašku košarku u svom gradu i studira te ja ne vidim zašto mijenjati nešto što dobro ide.

Svojedobno je bilo dosta prijepora oko toga je li Marko napravio dobar potez što je otišao iz Cibone u kojoj bi imao veću minutažu.

– On je sam izrazio želju da ode jer, da sam ja radio nešto na svoju ruku, možda bi bilo i problema. Meni je bitno da je Marko ušao u program ozbiljne košarke, za razliku od one neobavezne u Ciboni. Uostalom, to su floskule o razvijanju mladih igrača. U utakmici protiv Krke Cibonina je petorka na parketu imala zbroj od 162 godine. Meni nije jasno kako Slavica može zabiti 20 koševa Amerikancima u finalu juniorskog SP-a, a u Ciboni ne može igrati. Kako dvije godine mlađi Musa u posljednje vrijeme može igrati više od Slavice, a on je u Cedeviti za koju je sve osim finala neuspjeh.

Imao je Arapović junior i nekoliko ponuda s američkih koledža, ali se na njima zahvalio.

– Shvatili smo da nijedan europski košarkaš nakon koledža nije bio znatno bolji nego kada je tamo otišao.

IZBOR FRANJE ARAPOVIĆA:

Dario Šarić 10 (Anadolu Efes)

Ante Tomić 7 (Barcelona)

Miro Bilan 5 (Cedevita)

Bojan Bogdanović 3 (Brooklyn Nets)

Krunoslav Simon 1 (Lokomotiv/Armani)

>> Motor sam prekrižio, sad sviram gitaru, pa čak i s Bajagom

Komentara 1

HH
helgin@hogar
09:51 28.12.2015.

hoces tako prtljat kad ti sin bude u reprezentaciji, ili ce tada biti kriva pozicija nebeskih tijela!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije