Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJATELJSKE UTAKMICE Talijani gostuju u Nizozemskoj, a svjetski prvaci Brazilci u UAE

Francuzi prijete domaćinu SP-a

11.11.2005.
u 16:59

Njihovi okršaju uvijek su imali posebnu dimenziju. To im je nametnula njihova povijesna povezanost. Najbliži susjedi i ujedno najveći suparnici. Priča o Francuzima i Nijemcima. Današnji njihov prijateljski ogled već je brušenje i uigravanje za najveću predstavu sljedeće godine. Brušenje za SP kojem su Nijemci domaćini.

Galski pijetlovi, mnogi će reći, na izdisaju su snaga. Tako su im u srijedu Kostarikanci stvarali probleme, a trikolori su ipak na kraju slavili zahvaljujući nadahnuću pojedinaca koji još nisu za staro željezo. Mnogi kao glavni argument Nijemaca na SP-u smatraju domaći teren, a za ovaj prijateljski ogled zabrinjava ih nemir njemačkog igrača godine Michaela Ballacka koji nikako da iz glave izbaci dvojbe o nastavku karijere nakon siječanjskog prijelaznog roka. Želi ga, naime, sva europska nogometna krema.

Još  jedan atraktivan susret danas je na rasporedu, onaj između Nizozemske i Italije u Amsterdamu. Susret kojem će, rekli bismo, nedostajati najbolji sastojci. Azzurri će biti bez glavnog kreativca Francesca Tottija koji je u nedjelju u susretu s Messinom ozlijedio aduktor, dok će Oranju nedostajati napadač Van Nistelrooij (rebro) i veznjak Van Bommel (gležanj).
Svjetski prvaci Brazilci odlučili su se na turneju po Bliskom istoku. Danas će oduševljavati svitu u Abu Dhabiju (UAE), a u utorak Kuvajćane. Baš kao i nas u Splitu!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije