Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rukometni EP

Francuzi 18 minuta bez gola, izbornik griješi, igrači su umorni

'France\'s Bertrand Gille (C) attempts to score between to Czech Republic\'s Daniel Kubes  (L) and Jan Filip during their Men\'s European Handball Championship group D match in Wiener Neustadt January
'MURAD SEZER'
21.01.2010.
u 17:07

Rukometaši Francuske došli su u Austriju da u dvije godine ujedine sva tri moguća naslova. Zasad imaju olimpijsko zlato iz Pekinga i svjetsko zlato iz Hrvatske. No, sudeći prema prve dvije utakmice u Wiener Neustadtu, sve su samo ne uvjerljivi.

 U dvije utakmice osvojili su doduše tri boda, ali s omjerom danih i primljenih pogodaka plus jedan. Kako su igrali, mogli su čak i obje utakmice izgubiti.

Povijesnih 18 minuta

– Francuzi će svoju snagu pokazati kako turnir bude odmicao. Dok drugi budu gubili snagu, oni će se dizati. Mađarska i Češka možda nisu bili suparnici koji su ih dodatno motivirali, a pravu Francusku vidjet ćemo već danas protiv Španjolaca – razmišlja Velimir Kljaić, rukometni trener.

Francuzi su protiv Čeha odlično počeli. Nakon prvih 30 minuta imali su golemih šest pogodaka razlike i nitko nije ni pomišljao da bi se mogla dogoditi drama. A Česi su početkom drugog poluvremena napravili seriju od 7:0 protiv svjetskih prvaka. Francuzi nisu postigli pogodak punih 18 minuta.

– U novijoj povijesti takvo što nam se nije nikad dogodilo. Obično bi naši suparnici ostajali dulje vrijeme bez pogodaka. Mislili smo da je utakmica završena i onda smo ušli u seriju promašaja i izgubljenih lopti. Iskreno, da nije bilo Omeyera, mi bismo ovu utakmicu bez problema izgubili – rekao je Jerome Fernandez, reprezentativac Francuske.

Karabatić promašuje

Claude Onesta, izbornik Francuske, imao je problem jer su Bertrand Guille i Daniel Narcisse dugo vremena bili ozlijeđeni, i to netreniranje se i te kako dobro vidjelo u drugom poluvremenu. Onesta ovdje ima jaku prvu sedmorku (Omeyer, Guigou, Abalo, Fernandez, Karabatić, Narcisse, B. Gille), ali nema jaku klupu. Tu je tek već pomalo istrošeni Dinart u obrani, a jedina prava i kvalitetna zamjena u napadu je Guillaume Gille.

- Ukoliko želimo do završnice morat ćemo popraviti igru u napadu i to već danas protiv Španjolske. Obrana je u redu jer smo u dvije utakmice primili najmanje pogodaka na prvenstvu. Naši glavni pucači, Narcisse i Karabatić morat će malo smanjiti promašaje. Protiv Čeha su za šest pogodaka potrošili 18 lopti. To je previše – rekao je Onesta.

Daniel Constantini, bivši francuski izbornik, ima drugačije viđenje lošijih igara.

– Onesta nije smio igrati prijateljske utakmice samo dva dana prije početka prvenstva. Igrači se nisu uspjeli odmoriti. Nakon prve dvije utakmice ne bih mogao reći da će Francuska doći do finala – zaključio je Constantini.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije