Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Olimpijske igre

Francuski rukometaši bit će lijepo nagrađeni osvoje li zlato u Riju

Francuska rukomet
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
10.05.2016.
u 14:14

Osvoje li francuski rukometaši zlato u Riju mogli bi dobiti nagradu od sto tisuća eura (oko 750.000 kn)

Olimpijske igre se ove godine održavaju u Brazilu od 5. do 21. kolovoza. I dok se sportaši pripremaju za najveće natjecanje, savezi rade na budžetu iz kojeg će nagrađivati uspješnije olimpijce.

Osvoje li francuski rukometaši zlato u Riju mogli bi od države dobiti 50 tisuća eura po osobi, a savez bi na taj iznos dodao još 50 tisuća eura. Novčana nagrada za zlatnu medalju tako bi iznosila sto tisuća eura (oko 750.000 kn). Za srebrno odličje dobili bi 20 tisuća, a za broncu 13 tisuća eura.

Hrvatski rukometaši za broncu u Londonu 2012. su nagrađeni sa po 4.800 eura (36.000 kn). Iznosi za osvojene medalje na ostalim natjecanjima još su siromašnije. Za broncu na EP-u u Srbiji 2012. godine rukometašima je obećana nagradu od 11.000 kuna, a za broncu na SP-u u Španjolskoj po 15.000 kuna.

>>Zbog rasporeda, ni Sandra ni Blanka ne mogu nositi zastavu na otvaranju u Riju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije