Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Didier Deschamps

Francuski izbornik: A sad idemo protiv najboljih na svijetu

Francuska
04.07.2016.
u 08:10

Momčadski duh Islanda nije bio dovoljan za susret s Francuskom koja dosad možda i nije igrala u skladu s epitetom prvog favorita Eura

Trebalo je čekati četvrtfinale Europskog nogometnog prvenstva da bismo vidjeli prvo pravo ''razbijanje'' suparnika. Stradalnik je bio Island, reprezentacija koja je dosad u nogometnom svijetu prikupila brojne simpatije i bez obzira na to što se Island oprostio, svaka mu čast. Francuzi su pobijedili sa 5:2.

Na odmor sa 4:0

No, momčadski duh Islanda nije bio dovoljan za susret s Francuskom koja dosad možda i nije igrala u skladu s epitetom prvog favorita Eura, ali protiv Islanda na svom krcatom Stade de Franceu pokazala je apsolutnu moć.

Sve je bilo jako brzo riješeno, sve je brzo postalo jasno. Već u 12. minuti Giroud je otključao bravu Islanda jakim udarcem kroz noge vrataru, nakon 20 minuta Pogba je povećao vodstvo, onda je lijepo zabio Payet i za kraj smo vidjeli čudesnu akciju Francuza. Sa svojih 25 metara Pogba je gurnuo dugačku prizemnu loptu, Giroud lažnim kretanjem i puštanjem lopte poslao Griezmanna samog prema golu, a majstor je poentirao lijepim lobom.

Tako se na odmor otišlo s 4:0 za Francusku, sve je bilo riješeno. Tko zna što su mislili Englezi koje je Island izbacio. Možda su se pitali – pa od koga smo mi to ispali. A možda su i pomislili kako je dobro da su ispali od Islanda, ako je on tako stradao od Francuza, možda bi oni i lošije prošli.

No, o tome su trebali misliti prije nego što su igrali protiv Islanda, svojim pristupom pustili su Islanđane da prođu, a tako su pomogli i Francuskoj koja je na engleskom poučku pripremala svoju momčad, shvatila je da se ne smije šaliti protiv ove momčadi. I nije se šalila, odigrala je odlično.

Doduše, u nastavku se hrabri Island pokušao vratiti, uspio je i postići pogodak, no razlika u kvaliteti i moći je velika, pa je Giroud još jednom zabio i onda uz ovacije Stade de Francea izašao iz igre, Deschamps ga je odlučio čuvati za polufinale. Za kraj karijere ušao je 37. godišnji, legendarni Eidur Gudjohnsen, šteta što on za kraj karijere nije zabio, ali jest Bjarnason.

– Razočarani smo porazom, ali i jako ponosni, ovo je bilo strašno iskustvo. Prvo poluvrijeme bilo je užasno, u nastavku smo odlučili pokazati barem nešto, a ne oprostiti se od Eura onako blijedim prvim poluvremenom – kazao je Aron Gunnarsson, kapetan Islanda.

Sada nam slijedi nogometni klasik u polufinalu, Francuzi idu na Njemačku (u Marseilleu 7. srpnja), mnogi će reći – finale prije finala s obzirom na to da su u drugom polufinalu Portugal i Wales.

Malo smo se odmarali

– Njemačka je najveći suparnik, najbolja su momčad i u to uopće ne treba sumnjati, bez obzira na to što su u nekoliko navrata strahovali u susretu s Italijom, no mi idemo napraviti sve što možemo protiv najboljih na svijetu – kazao je francuski izbornik Didier Deschamps i osvrnuo se na izdanje svoje momčadi protiv Islanđana.

– Uvijek sam zadovoljan kada moja momčad pobijedi. Napravili smo sve što smo trebali u prvom poluvremenu. Potom smo se malo odmarali.

Istaknimo da se nekoliko sati prije ove utakmice u Saint-Denisu čula eksplozija, ali policija je smirila duhove. Eksploziju su izazvali policajci da bi razvalili vrata sumnjivog automobila, ali u njemu nisu pronašli ništa.

Komentara 9

DU
Deleted user
09:00 04.07.2016.

Albanija, Rumunjska, Švicarska, Irska, Island. Zvuči kao neka kvalifikacijska skupina, a ne put do polufinala Eura. Nisu još naišli na ekipu kvalitetne vrijednosti blizi njihove i sad ćemo ih vidjeti protiv Njemaca, jer ovo je sve bilo dosad kao Dinamo vs. HNL.

DU
Deleted user
12:47 04.07.2016.

ja ne znam kako francuzi uopce mogu navijati za ove. izgledaju kao nacionalni tim afrike.

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
10:32 04.07.2016.

Ima li koji Francuz u toj Francuskoj ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije