Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Francuska je prva

Ekvador prvi put u povijesti remizirao na SP-u i ispao!

Francuska - Ekvador
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/4
25.06.2014.
u 23:59

Na kraju Francuzi mogu biti zadovoljni ovim rezultatom, potvrdili su prvo mjesto u skupini i u osmini finala igraju protiv Nigerije

I to se napokon dogodilo! Ekvador je prvi puta u povijesti odigrao neriješeno na Svjetskom prvenstvu. Dogodilo se to u utakmici protiv Francuske na Maracani u Rio de Janeiru, završilo je 0:0.

Francuski izbornik odlučio je napraviti čak sedam promjena u odnosu na utakmicu sa Švicarskom, želio je odmoriti neke igrače, dok su Ekvadorci imali isti sastav. Početak susreta protekao je prilično mirno, obje reprezentacije oprezno su ušle u utakmicu pa u prvih 20 minuta možemo istaknuti tek pokušaj Sissoka iz voleja, kojeg je obranio Dominguez. Vratar Ekvadora u 27. minuti je pogriješio, krivo je procijenio let lopte, ali to Francuzi nisu iskoristili.

U završnici prvog dijela svaka reprezentacija imala je po jednu priliku, prvo je Pogba dobro pucao glavom, ali je vratar Dominguez odlično obranio. Na drugoj strani Enner Valencia je bio u odličnoj šansi, ali mu je skinuo Lloris.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Francuska je u nastavak ušla vrlo dobro, Griezmann je nakon ubačaja Sagne odlično pucao, ali je vratar Dominguez obranio.Doduše, imao je i malo sreće jer je lopta zatim pogodila vratnicu. Tri minute kasnije najpoznatiji igrač Ekvadora Antonio Valencia dobio je crveni karton jer je kopačkom nagazio Dignea nakon jednog duela. No, nije to pokolebalo Ekvadorce, u nastavku susreta čak su bili i opasniji nego dotad, ali su Noboa, Arroyo i Enner Valencia bili neprecizni.

Francuska je, pak, također imala nekoliko dobrih prilika, ali Pogba, Benzema i Giroud nisu mogli savladati danas sjajnog Domingueza.

Na kraju Francuzi mogu biti zadovoljni ovim rezultatom, potvrdili su prvo mjesto u skupini i u osmini finala igraju protiv Nigerije. Ekvador je završio treći u skupini i ispao, a za utjehu im može biti činjenica da su bili daleko od prolaza. Naime, Švicarska je svladala Honduras 3:0 pa im ni minimalna pobjeda protiv Francuske ne bi bila dovoljna.

>>Sjajni Shaqiri odveo Švicarce u osminu finala SP-a

Komentara 7

SE
selbivoje
22:36 25.06.2014.

shaqiri 1-0, bravo svicarska

Avatar rangojack
rangojack
23:06 25.06.2014.

Mozda dokaz da bi nasa repka igrala dobro kad bi ju vodio iskusni strani trener..?

HR
hr76
23:33 25.06.2014.

Opet sudački lopovluk! Start Valencie nije bio namjeran, štoviše išao je na loptu a ispod mu uklizao Francuz. Za karton uopće nije bilo potrebe, Francuska je bolja i bez obzira na rezultat prolazi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije