Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo nasilje

Francuska policija u Nici je uhitila 43 ruska navijača

Rusija huligani
Foto: Reuters
1/6
14.06.2016.
u 22:41

Dosada je nakon nereda u Marseilleu bilo uhićeno 15 navijača, od kojih niti jedan nije Rus, a petorici engleskih navijača izrečene su zatvorske kazne

Francuska policija u utorak je u Nici uhitila 43 ruska navijača za koje se sumnja da su sudjelovali u neredima i tučnjavama s engleskim navijačima uoči dvoboja tih reprezentacija u sklopu EURA u Marseilleu prošle subote.

- Imamo jasne naznake kako su neki od uhićenih ruskih navijača sudjelovali u neprihvatljivom nasilju u Marseilleu - rekao je šef policije u Nici Adolphe Colrat.

Dosada je nakon nereda u Marseilleu bilo uhićeno 15 navijača, od kojih niti jedan nije Rus, a petorici engleskih navijača izrečene su zatvorske kazne. No, javni tužitelj u Marseilleu Brice Robin kazao je kako je među ruskim navijačima bilo oko 150 dobro organiziranih huligana.

Ranije u utorak UEFA je kaznila Ruski nogometni savez (RFU) sa 150.000 eura i izrekla mu uvjetnu diskvalifikaciju s EURA zbog nereda u Marseillu koja će biti aktivirana u slučaju ponavljanja incidenata.

Bez obzira na to upozorenje, skupine ruskih i engleskih navijača već su se u utorak sukobile na sjeveroistoku Francuske u Lilleu uoči utakmica 2. kola njihovih reprezentacija.

Rusija će u srijedu u Lilleu igrati protiv Slovačke, dok će dan kasnije u Lensu Engleska igrati protiv Walesa, a Lille i Lens su međusobno udaljeni samo 40 kilometara.

Lokalne vlasti u Lilleu i Lensu odlučile su zabraniti točenje alkohola od utorka do petka kako bi umanjile izglede za ponavljanje nereda iz Marseillea koje su krajem prošlog tjedna uzrokovali ruski i engleski navijači.

>>Rusi ponovno počeli nerede unatoč ozbiljnom upozorenju Uefe

Komentara 4

DU
Deleted user
23:29 14.06.2016.

Meni samo nije jasno gdje je ta silna policija.Kad su demonstracije protiv vlasti ili borba za radnička prava onda ima 5000 policajaca nabrijanih ko gladijatori. Gdje su sad, mogli bi sve ove huligane razbit ko beba zvečku da bi drugii dan bio mir ko na misi ali eto ništa od toga.Bit će da nekom odgovara kaos.

LI
liliZG
12:02 15.06.2016.

zabrana točenja alkohola, svašta, ne rade oni to jer su pijani, ...došli su se tuči, vjerojatno dogovoreno od prije, alkohol s tim nema baš velike veze...

IM
Immanuell
12:59 15.06.2016.

Slučajno su to sad Rusi i Englezi, a mogu biti bilo koji u nekom momentu. Naši su također poznati vani po "lijepom i moralnom ophođenju". Huligani su huligani, nemaju nacionalnost. Svima je zajedničko pripadnost plemenskoj skupini istovrsnih, žeđ za fizičkim obračunom, hektolitri alkohola. To nikad ne rezultira ničim dobrim, samo najgorim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije