Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FRANCUZI

Francuska je i bez B. Gillea favorit za tron

11.01.2009.
u 17:08

Nema sumnje da će Lino Červar i njegovi skauti iz Splita cijelo vrijeme jednim okom gledati prema Osijeku i skupini s kojom se u drugom krugu križa skupina u kojoj igra Hrvatska. A skupina drugoga kruga, izbori li ga Hrvatska, bit će lakša od skupine u prvom krugu.

Tradicija čvrste obrane
Glavnu riječ vodit će olimpijski pobjednik i prvi kandidat za svjetsku krunu Francuska predvođena nominalno najboljim igračem svijeta Nikolom Karabatićem. Nema intervjua u kojem Claude Onesta ne napomene da ne može računati na Bertranda Gillea, sjajnog kružnog napadača i obrambenog buldoždera-razarača suparničkih napada koji je u mrežu znao uloviti i našeg Balića. Sad će ti čuveni dvoboji izostati.

- Grubo će se prevariti svi koji misle da će bez Bertranda Gillea biti slabiji.

Pun Osijek Mađara
Francuzi njeguju tradiciju čvrste obrane, imaju vrhunskog lijevog vanjskog Narcissea, Karabatić je svjetska klasa, kao i vratar Omeyer, Dinart je u obrani nenadmašan - kaže Vlado Šola koji je nekad branio za Chambery, a u Veszpremu je odlično upoznao i Mađare.

- Godinama su u vrhu, među 6-7 najboljih, ali nešto im uvijek nedostaje. Mislim da ni sada nemaju snage za medalju, ali ih se treba pripaziti, pogotovu krila, brzih kao avioni.Mađari će imati veliku navijačku potporu u Osijeku, gdje će igrati i Slovaci, koji su izbacivši Sloveniju priredili jednu od senzacija kvalifikacija. Rumunji su također kandidati za drugi krug. Argentina nije napravila ništa bitno nakon što je u Portugalu 2003. pobijedila Hrvatsku, a Australija će biti samo simpatičan gost.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije