Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORIS JELOVIĆ

FOTO Torcida se oprostila od preminule navijačke legende. Autor je poznatog klupskog slogana

Susret 26. kola SuperSport HNL-a između Hajduka i Slaven Belupo
Milan Sabic/PIXSELL
18.03.2023.
u 19:42

Ušo je bio autor prvog udarnog transparenta grupe ‘Torcida - vaša vira, vaš spas‘, napravljenog pred utakmicu Hajduk - Stuttgart, koja se igrala na Poljudu 16. rujna 1981. godine

Splitska navijačka skupina Torcida je prije početka utakmice između Hajduka i Slaven Belupa, koja se igra na Poljudu u sklopu 26. kola SuperSport HNL-a, odala počast nedavno preminulom Borisu Jeloviću. Susret je otvoren šutnjom uz podignut sliku Borisa Jelovića Uše i upaljenim bengalkama, legende navijačke skupine koja prati Hajduk. Na ogradi je bio istaknut stari transparent.

Ušo je bio autor prvog udarnog transparenta grupe ‘Torcida - vaša vira, vaš spas‘, napravljenog pred utakmicu Hajduk - Stuttgart, koja se igrala na Poljudu 16. rujna 1981. godine. Transparent je sašiven od zastava skinutih s jarbola na današnjem Parku mladeži, piše Slobodna Dalmacija. Isti čovjek stvorio je i najpoznatiji slogan splitskog kluba.

Jasno, isti glasi 'Hajduk živi vječno'. Riječ je o sloganu koji se na transparentu prvi put pojavio u listopadu 1982. godine u susretu protiv Bordeauxa, kada su Splićani pred više od 45 tisuća gledatelja slavili rezultatom 4:1. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije