Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FIFA NAGRAĐUJE

Forlanu Zlatna lopta, Müller najbolji mladi igrač

Forlan
AFP
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
12.07.2010.
u 00:42

Diego Forlan zabio je pet pogodaka na SP-u od kojih većina konkurira za najljepše na turniru, a Urugvaj je vodio do povijesnog polufinala nakon 40 godina.

Diego Forlan najbolji je igrač Svjetskog prvenstva! Iako je osvojio ''drvenu'' medalju, titula potpuno zasluženo ide njemu.

Jedno od najvećih iznenađenja Mundijala, reprezentaciju Urugvaja, upravo je on vukao do polufinala. S pet pogodaka bio je najbolji strijelac svoje momčadi, a zabio je i u utakmici za treće mjesto u kojoj su poraženi od Nijemaca (3:2). Naslov najboljeg strijelca prvenstva Forlan dijeli s Nijemcem Müllerom, Španjolcem Villom te Nizozemcem Sneijderom.

Za Zlatnu loptu još su bili nominirani i Iniesta, Müller, Özil, Schweinsteiger, Sneijder, Robben, Messi te Ganac Gyan.

Naslov najboljeg mladog igrača i Zlatnu kopačku odnio je Nijemac Thomas Müller, koji je, izjednačen s još trojicom igrača po broju pogodaka, dodao još i tri asistencije.

Najbolji vratar je španjolska legenda Casillas, a njegova je momčad dobila nagradu za Fair Play. Furija je tijekom cijelog turnira skupila samo osam žutih kartona, od kojih čak pet u finalu.

Komentara 5

KO
Koruna
03:10 12.07.2010.

Zasluzeno !

IV
ivopivo
06:55 12.07.2010.

znaci, pravi branitelj!

Avatar poljicanin
poljicanin
09:31 12.07.2010.

Nista protiv Furlana,on i Uruguay su mi simpaticni,no ipak mislim da je zlatna lopta trebala pripasti Iniesti ili Schweinsteigeru.Forlan je igrao odlicno na pocetku turnira,no protiv tezih protivnika nije dominirao na svojoj poziciji kao gore navedena dva igraca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije